Posta Kuşunun Özellikleri Nelerdir?

Posta kuşları, güvercin türlerinden biridir ve posta güvercini de denir. Posta kuşunun en önemli özellikleri,  çevik beden yapıları ve gelişmiş yön duygularıdır. Bu özelliği nedeni le güvercin yarışlarında da en çok tercih edilen güvercin türü, posta güvercinidir. İyi bakıldığında on dört -  on beş sene arasında yaşarlar.

Posta Kuşunun Özellikleri Nelerdir?
Posta güvercinleri ya da kuşları altmış ile seksen kilometre hızla, günde bin kilometre mesafe uçabilirler. Posta güvercinlerinin belirgin bir beden yapıları bulunmaz. Bazıları paçalı olur bazıları paçasız olurlar. Posta güvercinlerini diğer güvercin türlerinden ayırt edilen özelliklerinin başında tüyleri ipek gibi yumuşak ve kadifeye dokunmuş hissi verir.

Tüylerinin bu şekilde olması posta güvercinlerinin, yağmurlu havada çabuk ıslanmasına engel olur. Yağmurdan kolay etkilenmeyen tüyleri sayesinde,  diğer güvercinlere göre daha dayanıklı olmalarını sağlar. Posta güvercininin kuyruğu, dümen görevi görür. Bu nedenle kuyruk, posta güvercinleri için denge sağlayıcı bir organdır.

İyi bir posta kuşunun dengeli ve de hızlı uçabilmesi, kuyruğunun fazla uzun ve açık olmamasına bağlıdır. Posta güvercinin gözleri, metalik ve canlı bir renge sahiptir. Donuk ve mat gözlere sahip olan bir posta güvercini sağlık problemi ile karşı karşıya olabilir. Posta güvercinlerinin özelliklerinden birisi de sırt ve belleri oldukça güçlü olmasıdır. Posta güvercinlerinin belleri geniş ve bir sportmen gibi kuyruğa doğru daralır.

Posta Güvercini Nedir?

Posta güvercini ya da posta kuşları, özel olarak yetiştirilen ve küçük kağıtlara yazılmış haberleri göndermek için kullanılan bir tür yarış güvercinidir. Bir posta güvercini, posta taşıma görevini, evine geri dönme isteği ve de yeteneği sayesinde gerçekleştirir. Posta güvercinleri yetiştirilmeleri sırasında, farklı noktalarda bırakılarak geri dönerek evlerini bulabilmeleri için egzersiz yaptırılır.

Posta Kuşları Ne Yer?

Posta güvercinleri beslenirken diğer güvercin türlerinden farklı beslenmezler. Fakat güvercin sahibi, posta güvercinini bir yarışçı olarak yetiştirmek istiyorsa, güvercinin beslenmesine özen göstermesi gereklidir. Posta kuşlarına bayatlamamış olan buğday, süpürge tohumu, darı, kırmızı mercimek, arpa gibi bakliyat ve çeşitli tohumların karıştırılması ile hazırlanan, özel mamalar yedirilir. Ayrıca mevsim sebzelerinden hazırlanmış salatalar da haftada bir ya da iki kez posta güvercinlerine yedirilir. Yarışçı posta güvercinleri, yarış için büyütülmeyen güvercinlere göre daha fazla kaloriye ihtiyaç duyarlar.

Popüler Yayınlar