Kestane şekeri nasıl yapılır, işte tarifi

Eskiden sobanın üstünde kestane pişirir ve keyfine doyum olmazdı yeni nesil bunları pek bilmez fakat 30 yaşlı kişiler bilir tabi birde evinde halen soba olan kişiler bilir. Her neyse bu yazımda sizlere kestane şekeri ve sıcak suda kestane nasıl kaynatılır öğreneceksiniz.

Kestane şekeri nasıl yapılır

Gerekli malzemeler
*Yarım kilo kestane
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1 paket vanilya
Malzemeleri hazırladıktan sonra gelelim yapılışına.
Kestane şekeri nasıl yapılır
Öncelikle 3 bardak şekeri 2 bardak suyla kaynatalım ve vanilyayı içine ekleyelim hazır halde bekleyelim bu şurubu yaparken kestaneler 3 saat kaynayacağı için ona göre ayarlamayı siz yapın.
Kestaneleri arkalı önlü çizelim çizerken içine zarar vermemeye dikkat edelim sonra yıkayalım. Yıkadığımız kestaneleri kısık ateşte 3 saat kadar pişirelim yanlız su kaynamayacak.
Bu süre zarfında kestanelerin kabukları aralanacaktır. 3 saat sonra kabukları içine zarar vermeden soyalım. Soyduğumuz kestaneleri bir tencereye koyalım üzerine yukarıda anlattığımız şurubu dökelim. Biraz uzun olacak ama 3 gün bu şekilde bekleyeceğiz. 3 gün dolduktan sonra kestanelerin olduğu tencereyi içi su dolu başka bir tencerenin içine oturtarak (benmari usülü) ocağa alalım. Üzerini geniş bir kapakla kapatalım yarım ateşte 1 saat kadar buharında pişmesini sağlayalım. 1 gün bekleyelim ve bu işlemi ertesi günde yapalım. Artık kestane şekeri nasıl yapılır öğrenmiş olduk biraz zaman alıcı durum ama bence değer.

Yorumlar

Popüler Yayınlar