Kestane haşlama nasıl yapılır

Özellikle sonbahar ve kış ayları geldiğinde kestane adından çok bahsettirir. Kestane yemenin bir çok çeşiti vardır kimi suda kaynatır yani haşlar. Kimi sobada veya fırında pişirir daha bir çok pişirme usulü var. Bu yazımda kestane haşlama nasıl yapılır tarifini ve lezzetli olması için bazı püf noktalarını sizlere sunacağım. Bazı kişiler çevremde de var bu kişiler kestane haşlarken sadece suda kaynatıp yiyor tadıda hoş olmuyor tabi benim yaptığım tarifle tadına doyamıyorlar.
Kestane haşlama

Kestane haşlama tarifi

Kestaneleri çizelim sonra güzelce yıkayalım sonra bir tencereye su ekleyelim  kaynatacağınız kestaneleri tencerenizin büyüklüğüne göre siz ayarlayınız. Daha sonra tencereyi ateşe koyalım içine 4-5 yemek kaşığı şeker ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyelim bu şekilde 15-20 dakika kadar kaynatalım sonrada afiyetle yiyelim.
Tuz az miktarda olması gerekir şeker ise biraz fazla olmalıdır şeker az olursa tadı beklediğiniz kadar olmaz şekeri tencerenizin büyüklüğüne göre sizin ayarlamanız bence daha sağlıklı olur. İlk denemede lezzeti tutturamıya bilirsiniz fakat ikinci deneme bence daha başarılı olacak ve tadına doyamayacaksınız. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar