İnternetten alışverişin yararları ve zararları

E-ticaret hızla yaygınlaşmakta her önüne gelen alışveriş sitesi açmakta tüketiciyi kolaylaştıran e ticaret sistemi bir o kadarda tüketiciyi tehdit etmektedir!.

Günümüzde neredeyse herkezin evinde veya cep telefonunda internet kullanılmaktadır. Gün geçtikce internetin faydalarından yararlanılmaktadır evet faydası çok fakat bir o kadarda zararı vardır. İnternet alışverişte büyük kolaylık sağlamaktadır zahmet etmeden yorulmadan parmakların ucuyla istediğiniz şeyin ayağınıza gelmesini sağlayabiliyoruz. Aslında iyiye kullanıldığı takdirde internet bizim için bulunmaz nimettir. Tüketici her önüne gelen siteden alışveriş yaparsa sonucu istenmeyen olaylarla bitebilir. İnterneti iki şekilde düşünelim birincisi çok güvenli bir dost ikincisi ise acımasız katil bize düşen araştırıp dikkat etmektir.
İnternetten alışveriş

İnternetten alışveriş yapmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir

İstediğimiz şeyin ayağımıza kadar gelmesi ve mağazalarda satılan fiyatlardan daha ucuza alınması gibi bir çok avantajı vardır.
Peki internetten alışveriş yapmak güvenlimi? aslında güvenli olup olmadığı tamamen alışveriş yapan kişiye bağlı tanınmamış adı sanı duyulmamış sitelerden alışveriş yapmak bana güven vermez. Hergün haberlerde çıkıyor cep telefonu sipariş vermiş kutunun içinden kulaklık çıkmış. Kutuların içinde sebze dahi çıkmaktadır. Dahada tehlikelisi kredi kartınızın bilgilerine kolayca ulaşmalarıdır. Kart bilgilerini ele geçiren kötü niyetli kişiler sizi zor durumda bırakabilir haberlerde duymuşsunuzdur bu tür vakaları. Güvenli alışveriş yapmak için güven veren adı duyulmuş güvenilir sitelerden alışveriş yapmak daha sağlıklıdır. Siz siz olun internette alışveriş yapmadan önce alışveriş yapacağınız sitenin güvenilir olup olmadığını araştırınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar