Gripten korunmanın yolları nelerdir

Özellikle soğuk havalarda yani kış aylarında grip hastalığı yaygın olarak ortaya çıkmaktadır. Bulaşıcı hastalık olduğu için tedbir alınmazsa bulaşması an meselesidir. Gribe yakalanmamak için ne yapılmalı; Grip hastalığı en çok vücut direnci zayıf kişilere bulaşır. Vücudun direnci zayıf olursa virüslere karşı koyamaz ve hastalığa yakalanma riski artar.
Gripten korunmanın yolları

Peki grip hastalığından korunmak için neler yapılır

Gripten korunmak için ilk yapılacak iş vücut direncinin düşmesini engellemektir. Vücut direncinin düşmesini önlemek içinde yapılacak şeyler vardır. Mesela giysileri mevsim şartlarına göre giyinmektir. Mevsim şartlarına uygun giyinmek vücudun direncini artıracaktır. Sadece giyinmek yetmiyor yediğimiz içtiğimiz gıdalarda önemli yeterince su tüketilmesi gerekli sulu gıdalar tercih edilmelidir.
Taze meyve ve sebze tüketilmesi gerekir. Grip salgın bir hastalık olduğu için virüsü kapmamak için gribe yakalanmış kişilerle yakın temastan ve onların kullandığı eşyaları kullanmaktan kaçınılmalıdır. Gerekmedikce kalabalık ortamlara girilmemelidir. Biraz kendimize dikkat edersk hastalığa yakalanma riskide azalır. Bir çok kişi mevsim şartlarına uygun giyinmez nedeni güzel görünme çabasıdır. Çalışan kişiler soğuk havalarda işyerlerinin sıcak olması sonucu ince giysiler giyer fakat dışarıda üşüyüp içeride terlemek soğuk, sıcak havaya maruz kalmaya neden olur bu durum hasta etmeye yeterlidir. Sağlığımız herşeyden önemli lütfen dikkat edelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar