Evde göz bazı nasıl yapılır?

Evde göz bazı nasıl yapacağınızı bu yazımızda anlatacağız öncelikle her bayan makyaj yapar fakat makyaj yapmakta çok önemli herkez güzel makyaj yapamaz. Siz kendinize güveniyorsanız sizin için süper bir tariftir. Ben hep derim çirkin kadın yoktur sadece bakımsız kadın vardır. Far bazı yapımı çok basittir sadece bir kaç malzeme gereklidir bunlar ise fondöten, vücut losyonu ve pudra bunlar her kadının çantasında olabilecek alzemelerdir. Şimdi geçelim göz bazı yapılışına hep beraber öğrenelim.
Evde göz bazı yapımı

Evde göz bazı nasıl yapılır

Malzemelerimiz şunlardır;
Küçük bir krem kutusu
2 çay kaşığı fondöten
4 çay kaşığı vücut losyonu ( vücut losyonu akışkan değil yoğun kıvamlı olmalı.)
1 çay kaşığı pudra

Hazırlanışı ve uygulama şekli
Öncelikle yukarıda belirtilen malzemelerimizi hazırlayalım sonra bir kabın içine belirtilen miktarda pudra alın ve bunu güzelce ezerek toz haline getirin. Ezdiğiniz pudranın içine vücut losyonu ve fondöten ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hazırladığınız göz bazını küçük bir krem kutusuna boşalttıktan sonra kullanabilirsiniz. Göz bazını fazla miktarda yapıp muhafaza etmeye çalışmak yerine, her lazım olduğunda tek kullanımlık olarak çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Acil bir durumda kullandığınız kapatıcıyı da gözünüzün üstüne sürebilirsiniz. Bu durumda kapatıcı, göz bazı işlevini görecektir.
Evde kolay yapabileceğiniz göz bazı tarifini anlatmış olduk dikkat edeceğiniz husus eğer bu malzemelerden birisine alerjiniz var ise kullanmamanızı öneririm sağlık herşeyden önemlidir. Eğer bulabiliyorsanız alerjiniz olmayan malzemeleri bulup kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar