Düzensiz uyku kilo yapıyor

Bilim adamlarının yaptığı araştırma sonucu ilginç bilgiler elde edilmiştir yetersiz uyku kilo almaya neden olmaktaymış. Araştırmalara göre 5 saat uyuyan kişi ile 6 saat uyuyan kişi arasında bel bölgesinde ciddi yağlanmalar ortaya çıkmıştır.
Düzensiz uyku kilo

Araştırmalardan çıkan sonuç

İsveç’te yapılan araştırmaya göre, günde 7 ila 8 saatten daha az uyuyan kadınların bel bölgeleri daha fazla yağlanıyor. Araştırma sonuçlarını yorumlayan Dr. Jenny Theorell-Haglöw, günde 5 saat uyuyan bir kadının bel bölgesinin, 8 saat uyuyan bir kadına göre 6 santimetre daha kalın olduğunun tespit edildiğini söyledi.
Sağlık açısından büyük risk 7 ila 8 saatten daha az uyuyan kadınların bel bölgesi kalınlığının 89,8 santimetreye kadar çıktığının görüldüğünü kaydeden Dr. Haglöw, bunun da sağlık açısından büyük risk teşkil ettiğini, bel bölgesinde normal sınırların üzerinde yağlanma olanlarda diyabet ve kardiyovasküler hastalıkların görülme sıklığının daha fazla olduğunu hatırlattı.
Bilim adamlarının yaptığı araştırma bunlar. Normal de kişi günde 8 saat uyku uyuması gerekir araştırmalardan çıkan sonuç düzensiz uykunun kilo problemini ortaya çıkardığı ortada.

Yorumlar

Popüler Yayınlar