Denenmiş fırında bütün tavuk kızartması tarifi

Canınız kızarmış bütün tavukmu çekti? Dışardan almanıza gerek yok evde yapacağınız denenmiş fırında bütün tavuk kızartma tarifini nasıl yapacağınızı sizlere aşama aşama anlatacağım. Ben her zaman dışarıda yapılan yemeğin evde yapılan yemek kadar sağlıklı olduğuna inanmam evimde yapılan yemeği tercih ederim. Lafı fazla uzatmadan gelelim tarifimize. Malzemelerin gramını kendiniz ayarlamanız daha iyi olacaktır.
fırında bütün tavuk kızartması tarifi

Fırında bütün tavuk kızartma, pişirme tarifi

Gerekli malzemeler
Karabiber
Tuz, tuzu tavuğa göre siz belirleyiniz bazı kişiler tuzlu yer bazılarıda tuzsuz.
3 diş sarımsak
Patates, tavuğun etrafına döşemek için kızartmalıktan biraz iri doğrayınız.
Soğan
Yarım yemek kaşığı margarin
Şimdide kızartacağımız tavuğun sosu için gerekli malzemeleri ayarlayalım.
Bir yemek kaşığı bal
Bir yemek kaşığı limon suyu
Bir yemek kaşığı sıvı yağ
Şimdi sos malzemelerini bir kaba koyup karıştıralım ve pişirmeye geçelim.
Bütün tavuğumuzu güzelce yıkıyoruz sonra karabiber ve tuzu iyice yedirerek sürüyoruz. Tavuğun içine yarım yemek kaşığı margarin ve iki üç diş sarımsak koyuyoruz margarin yerine tereyağ olursa daha lezzetli olur.
Fırın tepsisine tavuğumuzu koyalım bu şekilde yarım saat fırında kızarmasını bekleyelim.
Yarım saat sonra tavuğu çıkarıyoruz hazırladığımız sosu tavuğun görünen yerlerine sürüyoruz. Tepsideki tavuğun kenarlarına dilimlediğimiz patates ve soğanları diziyoruz üzerlerine çok az sıvıyağ ekleyelim fırına sürelim. Tavuğun içi pişmesi için fırının ayarı orta seviyede olmalı son seviyede olursa tavuğun sadece üzeri pişer. Ara ara çatalla tavuğun pişip pişmediğini kontrol edelim bir saat kadar pişerse iyi olur en sağlıklısı sizin takip etmenizdir. Afiyet olsun.
Bu tarifi evimde denedim ve çok lezzetli olduğu için sizlerle paylaştım dışardan kızarmış tavuk alacağınıza kendiniz yapın derim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar