Yağlı ciltten kurtulmanın doğal yolları

Cilt tipiniz yağlıysa o zaman sıkıntınız büyük düzenli olarak cildinizin bakımını yapmalısınız. Cildinizin yağlı olmasından çoğu kişi oldukca fazla rahatsız olur. Biraz zahmetli olduğu için normal ciltlere bakarak düzenli cilt temizliği gereklidir.

Sivilce oluşumu yağlı ciltler de daha sık görülür özellikle ergenlik dönemindeki kişiler daha çok rahatsız olur. Yağlı ciltten kurtulmanın doğal yollarıda var düzenli olarak uygulamalısnız. Aşşağıdaki maske tariflerini kullanarak belli bir süre kurtulabilirsiniz.
Yağlı ciltten kurtulma

Yağlı ciltler için maske tarifleri

Limon kabuğu ve su maskesi hafta da 1 kere uygulanmalıdır.
2 adet limon kabuğu rendeleyelim rendelediğimiz limon kabuklarını 2 çoba kaşığı kadar suyun içine katıp 5 dakika bekleyelim. 5 dakika bekledikten sonra suyla karıştırmış olduğumuz rendelenmiş limon kabuklarını robotta ezelim ve bu hazırladığımız karışımı cildimize krem sürer gibi sürelim 5 dakika kadar bekleyelim. 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile cildinizi yıkayabilirssiniz.,
Bir diğer maskemizde kil maskesidir 10 günde 1 kere uygulanmalıdır.
2 yemek kaşığı mayamızı 2 tatlı kaşığı suda eritelim. eriyen mayamızın üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker dökelim karıştıralım. 3 yemek kaşığı kil'i iyice karıştıralım kil yoğun kıvama geldikten sonra maya ve şeker karışımıyla karıştıralım 15 dakika dinlenmesini bekleyelim. Hazırlamış olduğumuz karışım dinlendikten sonra yağlı cildimize sürelim yarım saat bekleyelim. Yarım saat bekledikten sonra yüzmüzü ılık su ile iyice yıkayalım.

Yağlı ciltler için paylaşmış olduğumuz bu maske tariflerini deneyebilirsiniz. Düzenli olarak uygularsanız faydasını göreceksiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar