Uyurgezerlik nedir, neden olur

Uykuda dolaşmak farkında olmadan uyurken gezinmek ve uyandığında bir şey olmamış gibi hiç bir şey hatırlamayan kişilere uyurgezer denir. Gece uykusundagezinme nedeni genelde ruhsal bir bozukluk sonucu ortaya çıkar.
Uyurgezerlik nedir
Bazı kişilerde ise uykularında konuşur, bağırır, el ve kol işareti yapar. Bu kişiler uyandıktan sonra birşey hatırlamazlar.  Uyurken gezinen kişilerin duyu organları uyanıktır fakat şuuru uykudadır. Uyurgezerlik hastalıktır tıp dilinde somnambülizm denilmekte.

Belirtileri

Bazı kişilerde genetiktir.
Kişi uykusunda, gezer, konuşur, el kol işareti yapar, bağırma ve uykuda anormal hareketler yapar belirtiler kişiye göre değişir. Ayrıca başından yaralanmış, kanlarındaki şeker oranı düşük veya beyin damarlarında sertleşme olanlarda da uyurgezerlik görülebilir.

Genelde yorucu ve stresli işhayatı olan kişiler uykuda çok konuşur zamanla ruh sağlığı bozuldukca uykuda anormal davranışlar ortaya çıkar.

Alenizde uykusunda gezen kişi varsa başına gelecek tehlikelerden korumak, gözlemek de size düşer çünkü bilinci yerinde olmadığı için yani kişi ne yaptığının farkında değildir kapıyı açıp dışarı çıkabilir balkondan düşebilir kısaca bunlar gibi bir çok tehlikeyle karşı karşıyadır.  Herhangi bir kazaya maruz kalmaması için Ailelerin bu hastaları kesinlikle kontrol altına alması gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar