Şap Nedir? Şap Neye Yarar?

Şap Nedir?: Kimyasal olarak şapın tanımı yapmak gerekirse, potasyum alüminyum sülfat ile amonyum alüminyum fosfat halinde bulunan,  doğada şap taşı şeklinde bulunan maddedir.
Şap Nedir? Şap Neye Yarar?
Şap Neye Yarar?

Şapın birçok çeşidi bulunmaktadır. Her birinin uygulama alanı farklıdır. Günlük hayatta herkesin en çok bildiği üzere de,  şapın cinsel gücü azaltıcı bir madde olduğu söylemleri vardır. Bu nedenle de, erkek öğrenci yurtları olmak üzere; hapishaneler, askeriye gibi erkeklerin fazla sayıda yaşadığı yerlerde yemeğe katıldığı kesin olmasa da söylenmektedir. Ancak şap, birçok alanda yararı olan bir maddedir. Şapın kullanım alanlarından bazılarını sıralarsak;

1.     İçme suyunun arıtılmasında kullanılır.

2.     Küçük kesiklerde kanamayı durdurmak için kullanılır, ağız yaralarına ve sivilcelere karşı da kullanılmaktadır.

3.     Aşılarda, bağışıklığı arttırıcı olarak kullanılır.

4.     Turşuların gevrek kalması için kullanılır.

5.     Bazı kabartma tozlarında asidik bileşen olarak kullanılır.

6.     Kötü nefesi yok etmek için, şap ile gargara yapmak, bakteri üremesini ve bakteri oluşumunu önlemektedir.

Bunların dışında da, turşuların gevrek olmasında potasyum şapı kullanılır iken, kabartma tozlarında kullanılan ise sodyum şapıdır. Kamp yapanlar için de kullanışlı bir maddedir. İçme suyunu damıtma özelliği vardır. Bu özelliği, hem mikrop öldürmek için hem de suyun içindeki yabancı maddelerin çöktürülmesinde faydalı olmaktadır.

Şap aynı zamanda, doğal bir deodorant gibi ter ve koku giderici şeklinde de kullanılmaktadır. Şapın bitleri öldürücü etkisi de bulunmaktadır. Böyle bir uygulama için az miktardaki şapı az miktardaki çay ağacı yağına atarak karıştırıp, bitli olan yere sürmek gerekmektedir.

Eski zamanlarda doğal boyamacılıkta, kumaşın boyaya tutunmasını sağlamak için, mordan yani renk sabitleyici olarak kullanılmıştır. Boyamacılıkta kullanılan şap nedeni ile, bu ipliklerden dokunan halılara, kumaşlara ya da diğer tekstillere böcek, güve gelmemektedir.

Şapın Zararları Nerelerdir?

Şap ne kadar tıbbi anlamda insanlara faydalı olsa da olumsuz etkileri de vardır. Bu yüzden şap kesinlikle ağız yoluyla alınmamalıdır. Şapın bilinen zararları, erkeklerde testosteron hormonunun azalmasına neden olmaktadır. Eğer uzun süreli kullanılırsa göğüslerde büyüme,  kıllanma ve bazı organlarda sorunlar yaratabilir. Gözle görülür etkilerinin dışında bazı iç organlarda tahribat yaratabilmektedir.

Yorumlar

  1. Şap kullanmayın cinsel sorununuzu gidermek için, bende de çok cinsel dürtü oluyor erkeklerde çok yaygın kandınlarda varmıdır bilmem ama almanyada aldım, Paroxedure 20 mg 40€ vardır 100 tanesi çok etkili artık sperm yapmıyo ve canında masturbasyon istemiyo, kesin çözüm tüm erkeklere öneririm etkili olması için dozunu çıkartın yukariya günde bir tane yeter sabah akşam fark etmez..msl: 40mg gibi ama Turkiye de varmı aynısı bilmiyorum, ama ağzın çok susuyo ama bol bol su içersin..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar