Neil Armstrong ay'a ilk ayak basan insan

Neil Armstrong ay'a ilk ayak basan insan olarak tarihe adını yazdırmıştı her kesin görüşü aynı olmasada yapcak birşey yok önemli olan ödevinizde verilen sorunun cevabını bulmaktır.

ABD'li Astronot Neil Armstrong Apollo 11 ile Dünya'dan Ay'a kaç günde gitti?

Neil Armstrong Apollo 11 ile ay'a ilk ayak basan insan olarak tarihe adını yazdırmıştır. Hakkında bir çok yorum yapılmakta amerikanın harcadığı büyük bütceler ayırdığı bu projenin boşa gittiği duyulması halinde kriz çıkabileceği için Neil Armstrong Apollo 11 ile ay'a ayakbastığı açıklanmış gibi bir çok yorumla karşılaşa bilirsiniz.
Neil Armstrong
Bazıları kesin gitti gözüyle bakmatadır. Bazı kişilerde gitmedi amerikanın yalan söylediğine inanmaktadırlar. Bizim için önemli olan kişilerin ödevine biraz olsun yardımcı olmaktır. Burda önemli olan tarihe adını yazmışmı yazmamışmı olmasıdır çünkü sizlere ödev verilirken Neil Armstrong ay'a çıkmışmı yoksa çıkmamışmı diye ödev verilmesidir. Hocalarınız ödev verirken Neil Armstrong ay'a kaç günde çıktı veya ne zaman çıktı gibisindendir önemli olandan bu dur çünkü sizin yüksek not almanız herşeyden daha önemlidir.
Bırakın tartışmaları bilimsel olarak devletler karar versin.
Arşivlere ne yazıldıysa önemli olan odur.
Sorumuz 
ABD'li Astronot Neil Armstrong Apollo 11 ile Dünya'dan Ay'a kaç günde gitti?
Cevabımız
16 Temmuz 1969 tarihinde atıldı, 20 Temmuz günü aya inildi, 21 Temmuz günü aya ayak basıldı.
Kısaca biyografisi
Armstrong 1971 yılında NASA'dan ayrılarak Cincinnati Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. 1979 yılına kadar uzay mühendisliği bölümünde profesör olarak çalışan Armstrong, 1985'ten 1986'ya kadar Uluslararası Uzay Komisyonu'nda görev aldı. 1986 yılında Challenger kazasının araştırma komisyonuna başkan yardımcısı olarak atanan Armstrong evli ve iki çocuk babasıydı. Ay'a ayak basan ilk insan olan  Neil Armstrong 82 yaşında yaşamını yitirdi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar