Kestanenin faydaları saymakla bitmiyor

Özellikle havalar soğuyunca kestane aklımızdan hiç çıkmaz kışın tüketilen en sağlıklı yiyeceklerden olduğu için olmasın.
Kestanenin fayadaları
Kestanenin içeriğinde; Yüksek miktarda selenyum ve B1, B2, E vitaminleri içerir. Güçlü bir antioksindan içerir. Vücudumuza o kadar çok yararı varkı okuyunca inanamayacaksınız.

Kestanenin faydaları nelerdir

Kestane bir çok hastalığın kanser türünün oluşmasını en önemliside akciğer kanserinin oluşması önlemekte.

Mide dostudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir kış mevsiminde bağışklık sisteminin güçlü olması hastalıklara daha az yakalanmamıza yarar vücudun direnci artar bakterilere karşı daha güçlü savaşır. Kolesterolü düzenler bildiğiniz gibi yüksek ve düşük kolesterol sağlığımıza olumsuz etki yapar.

Hüçrelerin erken yaşlanmasına karşı mücadele eder. Erken yaşlanmayı engellemiş olur.

Yaşlandıkca alzheimer yani unutkanlık, geçmişi hatırlama hastalığına yakalanma riskide artar kestane alzheimer hastalığını önlemeye yardımcı olur.

İş hayatında veya normal yaşamında stresli, agrasif ve herşeye sinirleniyorsanız kestanenin sakinleştirici ve stresi giderme etkisi vardır.

Halsizlik ve yorgunluk üzerinizden hiç gitmiyorsa enerji deposudur. İshalede iyi geliyor önleme etkisi vardır. Kalbi korur. Kalp hastalıklarına karşı etkilidir yakalanma riskini azaltır. Kan basıncını düşürme özelliği vardır. Kansızlığa karşı etkilidir kansızlığı önlemeye yardımcı etkisi vardır. Felç riskini azaltır. Kadın ve erkeklerin ortak sorunu olan cinsel isteksizliğe karşı cinsel isteği arttırma ve uyarıcı etkisi vardır.

Gördüğünüz gibi ben yazmaktan yoruldum kestanenin faydaları saymakla bitmiyor. Şifa deposudur özellikle soğuk havalarda tüketilmesinin nedenini bunları okuduktan sonra anlamış olduk.

Yorumlar

Popüler Yayınlar