EL VE AYAK UYUŞMASI NEDEN OLUR?

El ve ayak uyuşmasının neden olduğunu hiç merak ettiniz mi? Büyük bir sorun olarak görmediğiniz el ve ayak uyuşması büyük hastalıkların habercisi olabilir.
EL VE AYAK UYUŞMASI NEDEN OLUR?
Peki, ne tür ciddi hastalıkların belirtisi olabilir? El ve ayak sıkışması büyük oranda sinir sistemiyle ilgili bir rahatsızlıktır. Özellikle B12 vitamini eksikliği el ve ayak uyuşmasını tetikler. El ve ayak uyuşmasının bir diğer nedeni ise obezitedir. Obezite neredeyse bütün hastalıkların kaynağı olarak bilinir.

Obezite, aşırı kilolu insanların düzensiz beslenmesinden ve spor yapmamasından kaynaklanan bir durumdur. Siz de sağlınızı önemseyin spor yapın ve dengeli bir beslenme programı hazırlayın. Bunu yaparken ilgili diyetisyen hekimlerden görüşlerini alabilirsiniz.

Diyetisyen hekiminizi seçerken iyi bir araştırma yapmanızı öneriyoruz. El ve ayak uyuşması nöropati denilen sinirlerin zedelenmesi ile ortaya çıkan bir uyuşmadır. El ve ayak uyuşması yaşam kalitesini oldukça olumsuz etkiler.

El Ve Ayak Uyuşma Tedavisinde Nasıl Bir Yol İzlemelisiniz

İnsanın temel içgüdüleri arasında yer alan hissetme ve kuvvette birtakım problemler yaşayabilir. El ve ayak uyuşması tedavisi bir nedene göre planlanır. El ve ayak uyuşmasını dikkate almalısınız.

Mutlaka düzenli bir şekilde spor yapın. İyi ve düzenli beslenin. Özellikle ağırlık antrenmanı yapmak vücuttaki kan dolaşımını arttırdığı için kasların beslenmesine yardımcı olur. Günlük protein, karbonhidrat ve yağ oranınızı almanız gerektiğini kadar alın.

Yazımızda daha önce de söylediğimiz gibi beslenme programı yaparken mutlaka ilgili hekimlere başvurun. El ve ayak uyuşması hakkında ilgili hekimlere kafanıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz. El ve ayak uyuşmasının ciddi rahatsızlıklara sebep olabileceğini söylememiz gerekir. El ve ayak uyuşmasında erken bir teşhis sayesinde ciddi rahatsızlıklardan kurtulabilir ve bu nedenle hayat kalitenizin düşmemesini sağlayabilirsiniz.

El ve ayak uyuşmasından kurtulmak için mutlaka B12 vitaminini almanızı öneriyoruz. Vücudumuzdaki B12 eksikliği el ve ayak uyuşmasına neden olduğu gibi daha birçok ciddi rahatsızlıklara da sebep olabilir. Günlük D vitamininizi mutlaka alın. Özellikle günün öğlen saatlerinde dik gelen güneş ışınlarına 1 saatten fazla maruz kalmamaya dikkat edin. İlgili hekiminize danışın ve hekiminizin size sunmuş olduğu tedavi planına aynen uyarak bu sorundan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar