EL VE AYAK TİTREMESİ NEDEN OLUR?

El ve ayak titremesi günümüzde artık çoğu insanda görülen bir rahatsızlıktır. El titremesinin birçok nedeni olabilir. Halk dilinde el titremesine Parkinson hastalığının neden olduğu sanılır.
EL VE AYAK TİTREMESİ NEDEN OLUR?
Fakat el titremesi aileden, daha çok genetik yollarla aktarılan bir rahatsızlık türüdür. Titreme vücudumuzda zihinsel ve bedensel olarak oluşan baskılar ve daha çok sinirsel yorgunluklar el ve ayak titremesine neden olurlar. El ve ayak titremesi insanın içinde olan ruhsal bozukluklardan da kaynaklanabilir.

Size tavsiye verecek olursak hayatınızda karşı karşıya kaldığınız can sıkıcı durumlarda sakin kalmayı deneyin. Can sıkıcı durumlara karşı sakin olmak ilk başlarda sizlere zor gelse de eminiz ki belli bir süreden sonra can sıkıcı durumlara karşı sakin bir tutum sergileyeceksiniz.

El Ve Ayak Titreme Çeşitleri

El ve ayak titremelerinin çeşitleri vardır.  Bunlardan ilki istirahat tremorudur.  Bu titreme şeklinde hastanın elleri hareketsiz haldeyken gelen titremedir. Davranış anında bu tipteki titremeler kaybolur. Bir diğeri ise Esansiyel tremor  titreme türüdür. Bu titreme türü bir önceki açıkladığımız titreme türüne göre daha çok sıklıkla görülür.

Genellikle bir elle başlayan bu titreme türü zamanla diğer ele de sıçrar. Bu titreme türü insanda çeşitli sorunluk çıkarır. Bu sorunlar yeme, içme, yazma gibi bazı fonksiyonlarımızı yerine getiremememizi sağlar. İntansiyon  tremoru bu tip titreme ise iradeli davranış anında meydana gelir. Diğer titreme türleri gibi beyinle alakalı bir titreme türüdür. Bu tip titremelerin haricinde birçok titreme türü mevcuttur.

El Titremesi Neden Olur?

Günümüzde ayak titremelerinden çok el titremeleri görülmektedir. Bu titreme türlerinden  birkaçı veya biri başınıza geldiğinde mutlaka  zaman kaybetmeden ilgili hekimlere danışmanızı öneriyoruz. Bu titreme türleri insan hayatını çok fazla olumsuz etkilediği bir gerçek. Kesinlikle bu tip titremeleri  küçük bir sorun olarak görmeyin.

Ciddiye alın. Ne kadar erken teşhis koyulursa o kadar iyidir. Doktorunuzu iyi seçin. Doktorunuz hakkında araştırmalar yapabilirsiniz. Doktorunuzdan bilgi alın. Doktorunuza kesinlikle ama kesinlikle soru sormaktan çekinmeyin. Ne kadar rahat kafayla tedaviye başlarsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. Kendinize titremeyi yeneceğiniz konusunda yüreklendirin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar