Bira böbrek taşını düşürür mü?

Toplumda çok tartışılan bir konuya deyinmek istedim. Çocukluk yıllarımda da çok duyduğum bira böbrek taşını düşürüyor, böbreklere faydası var gibi şeyler.
Bira böbrek taşını
Yaptığım araştırmalara göre insanları alkole yönlendirmek için sırf alkol kullansın bira içsin diye çıkan boş laflar olduğunu gördüm.

Söylentiye göre 1970 li yıllarda araştırma yapmışlar tereyağı ve biranın böbrek taşına iyi geldiği anlaşılmış fakat o yıllardan bu güne kadar biranın böbrek taşını düşürdüğüne dair bilimsel olarak kanıtlanan veri yok. Bilimsel olarak da biranın taş düşürdüğüne inanılmamaktadır.

Dinimizce alkol yasaklanmıştır iyi bir araştırma yapın islamda yasaklanan ne varsa hepside insan sağlığına zararlı olan şeylerdir. Bira da alkol olduğu için faydasını değil zararını göreceksiniz.
Böbrek taşına bol su içmek iyi geliyor.

Taş oluşumunu engellemek ve oluşan taşları düşürmek için günde en az 2.5 litre su içilmesi gerekiyor doktorlar bol su içmeyi öneriyor. Bazı şifalı sular böbrek taşını düşürmeye yardımcı olmaktadır.

Örneğin istanbul çatalcanın bir köyünde böbrek taşına iyi gelen doğal kaynak suyu var ben şahit oldum hatta akrabama almaya gitmiştik çokta iyi gelmişti.

Size tavsiyem bira içmeyin haramda şifa aramayın çünkü haramda şifa olmaz böbreklere daha çok zararı olabilir. Bira böbrek taşını düşürmez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar