Bipolar bozukluk hastalığı nedir

Bipolar afektif bozukluk: Ciddiye alınması gereken ruhsal psikolojik bir hastalıktır. Mutlaka tedavi edilmelidir eğer tedavi edilmezse olumsuz ciddi sonuçlara neden olabilir. Küçük gelin dizisinin başrol oyuncusu orhan şimşek geçtiğimiz ocak ayında ortadan kaybolmuştu annesi bipolar  bozukluk hastası olduğunu açıklamış ilaçlarını kullanmadığı için hastalık ilerlemiş ve babasını öldürmüştü.
Bipolar bozukluk

Bipolar bozukluk nedir

Maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişikliklerdir. Kişi bir anda mutlu olabilir. Bir andada üzgün olabilir normal kişilere göre ruh hali anlık değişebilir.
Birdenbire yükseklerde uçan ruh hali karanlık bir ruh haline dönüşebilir.
Yükselmeler ve alçalmalar her insanda değişiklik gösterdiğinden, bipolar bozukluk teşhis edilmesi zor olan bir rahatsızlıktır.
Manik: Aşırı hareketli, enerjik, konuşkan, umursamaz, güçlü, öforik bir dönemi tanımlar.
Depresyon: Sinirlilik, kafa karışıklığı, öfke, kapana kısılma hissi ortaya çıkar.
Üzüntü, ağlama, değersizlik hissi, enerji kaybı, haz kaybı, uyku problemleri ortaya çıkabilir.
Bipolar bozukluk hastalarında anlık geçiş sürecinden daha çok günler, haftalar ya da aylar süreli meydana gelir. Bu rahatsızlık oluştuğunda kişinin ruh sağlığında yaşadığı değişimler fonksiyon yeteneğini de etkileyebilecek bir düzeyde görülür.

Ciddiye alınması gereken hastalıktır mutlaka tedavisi yapılmalıdır aksi takdirde intihara kadar gidebilir. Ruhsal hastalık olduğu için kişinin ruh hali devamlı değişmekte olduğu için sadece intihar değil çevresindeki kişilerede zarar verebilir. Hatırlarsanız küçük gelin dizisinin başrol oyuncularından orhan şimşeğinde bipolar bozukluk hastası olduğu ortaya çıkmıştı şuan hapiste olan orhan şimşek babasını öldürmüştü.

Yorumlar

Popüler Yayınlar