Bel ağrısı neden olur?

Toplumda çok sık rastlanan ağrılardan birisi de bel ağrısıdır. Bir çok nedenden kaynaklanmaktadır. Her bel ağrısı bel fıtığı değildir iç organlardaki rahatsızlıklarda bel ve sırt ağrılarına neden olabilir.
Bel ağrısı
Kimi zaman hafif kimi zamanda şiddetli ağrılar belde meydana gelir. Bel ve sırt ağrısı nasıl geçer sorusuna cevap olarak şunu söyleye biliriz sürekli ağrılarınız varsa imhal etneyin mutlaka doktora gidip muayene olmanız en mantıklı olanıdır.

Bel ağrısının nedenleri

Bel Kayması, kireçlenmesi, kas kökenli ağrılar, iç organ rahatsızlıkları, psikolojik nedenler, aşırı stres de bel ağrılarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Aşırı stres bel kaslarını gerer gerilen bel kasları ağrıların oluşmasını sağlar.

Yanlış duruş bozuklukları da bel ağrısına neden olan etkenlerden birisidir. Özellikle uzun süre oturan kişiler bunlara örnek bilgisayar, masa başında çalışan kişilerde daha sık görülebilir. Saatlerce hareketsiz oturarak çalışmak zorunda kalan kişiler ara sıra kalkıp biraz gezinmelidir.

Aşırı kilo ve obezite de bel ağrılarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Çoğu rahatsızlık aşırı kilo sonucu ortaya çıkar çünkü fazla kilo vücudu yorar bel bölgesine de fazla yük bindiği için otomatik olarak vücut tepki verir ve ağrılar ortaya çıkar.

Bel fıtığı genelde yapılan yanlış hareket sonucu ortaya çıkar. Ani manevralar omurlar arasındaki disklerin bozulmasına neden olabilir. Bel fıtığı ciddiye alınması gereken bir hastalıktır. Ağrılar sadece bele değil başka organlarada vurabilir.

Örneğin ağrılar ayağa vurduğunda kişi yürüyemez hale gelir.
İç organlardaki hastalıklar da bel ağrısına neden olabilir. Örneğin safra kesesinde taş bulunan kişinin sırtı ağrır. Bunun gibi bir çok nedeb bel ağrısına neden olur. Tedavi için mutlaka doktora gidilmelidir. Bel ağrılarının neden kaynaklandığını ancak doktorunuz bulabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar