Bambu bitkisi nasıl yetiştirilir

Evde ve ofiste yetiştirebileceğiniz bir çok bitki vardır bunlardan bir taneside bambu bitkisidir. Hep kadınların bitki yetiştirdiğini düşünmek yanlış bence erkeklerde bitki yetiştirebilirler yetiştirenlerde vardır.
Bambu bitkisi
Bitkiler evinizde ve ofisinizde değişik bir ortam yaratır fakat sadece süs olarak bakmak yetmez bir arkadaş gibi ilgilenmek gerekir. Bitkilerinde değişik huyları vardır bazı çicekler yerdeğiştirilince küser ve bakmışsınızki bir kaç gün sonra solmuş. Bu yazımızda bambu bitkisi nasıl yetiştirilir, bakımı nasıl yapılır kısaca sizlere anlatacağız.

Bambu bitkisinin evde ve ofiste yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması nasıl yapılır

Güneş ışıgı olmadan bu bitki yaşamaz rahat büyümesini istiyorsanız güneş göreceği yerde bulunmasını sağlayınız. Aydınlığı sevdiği için diğer aydınlatmalardanda yararlana bilir. Yaprakları güneş ışığını aldığı yere eğilir. Bambu güneş ışığını seven bir bitkidir rüzgar gibi hava akımı olan yerlerde olumsuz etkilenir.

Güneş ışığını seviyor diye tam güneşin karşısına da koymayın yoksa sararabilir en sağlıklısı güneş ışığı giren aydınlık bölgede yetiştirilmesidir. Rüzgardan ve hava akımından korunmalıdır. Yapraklarına hiç birşey temas etmemelidir.

Bulunduğu yerde etrafı açık olmalıdır. Suda yaşayan bambu bitkisinin suyunu en az haftada 1 kez değiştirmelisiniz her canlı gibi taze suya ihtiyacı vardır. Bambu bitkisinin daha çok yaprak açması ve boyunun uzaması için ayda bir kere bir kaç damla sıvı gübre kullanabilirsiniz.

Bambu bitkisi nasıl çoğaltılır

Elimizdeki bambu bitkisinden bir kaç parça keserek suya koyalım zamanla köklenecektir. Köklendikten sonra yeni bir saksıya dikerek çoğaltmış oluruz. Bambunun suda kalan kesilmiş bölümünü hava akımından korumak amacıyla bu bölümü dondurucu silikon veya mum gibi cisimlerle havayla olan ilişkisini kesmeliyiz.

Zamanla suyun üstünde kalan kısım yaprak vermeye başlayacaktır. 1. ve 2. bambularımıza da aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalıyız. Bu şekilde bambu bitkisini çoğaltabiliriz burda dikkat etmeniz gereken kestiğimiz parçanın köklenmesini istediğimiz yere kadar suya sokalım bu dikeceğimiz saksıya göre olabilir. Eğer parçanın tamamını suya sokarsanız tamamı köklenir. Kalorifer peteği ya da klima gibi ısı ve soğutma cihazlarından uzak tutmalısınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar