AŞIRI TUZ TÜKETİMİNİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR

Hayatımızda bazı gıdaların yaşamsal önemi vardır. Su ve mineraller bunların başında gelmektedir. Her ne olursa olsun besin tüketiminde aşırıya kaçılması takdirde bunların da vücudumuz için ciddi zararları vardır.
AŞIRI TUZ TÜKETİMİNİN NEDEN OLDUĞU HASTALIKLAR
Örneğin tatlı gıdalar pek çok kişi tarafından sevilmektedir. Lakin tatlı gıdalar içinde şeker barındırdığı için bir süre sonra vücut fazla şekeri yağ olarak depolayacaktır. Şeker vücudumuzun enerji depolaması için her ne kadar gerekli ise fazlası ise bünyemize zarar vermektedir. Sağlığımız için gerekli olan minerallerden biri de tuzdur.

Tuz sağlıklı gelişimimiz için önemli bir besin kaynağıdır. Tuz idrar oluşumunda önemli bir mineraldir. Tansiyonu düşük hastalara önerilen bir mineraldir. Aynı zamanda tuz mikrop öldürücü bir özelliğe sahiptir. Lakin tuz kullanımının aşırısı da ciddi rahatsızlıklara sebep olmaktadır. Bu hususta dikkatli kullanmak önem taşımaktadır.

Aşırı Tuz Tüketiminin Zararları Nelerdir?

Tuz bünyemiz için gerekli olsa da tüketimini abarttığımız gerçeğini yadsımamak gerekmektedir. Aşırı tuz tüketimi sağlık açısından son derece zararlıdır. Aşırı tuz alımına bağlı olarak hipertansiyon, kalp hastalıkları, inme gibi son derece zararlı hastalıklara sebep olabilmektedir. Vücuda aşırı tuz alındığında kan dolaşımında sorunlar başlamaktadır.

Vücudumuzda önemli bir süreç olan kan dolaşımında su tutmaları meydana gelmektedir. Bu nedenle kan dolaşımı seviyesinde olumsuzluklar başlamaktadır. Bu durumda son derece tehlikeli olan ve ölüme götürecek kadar olan hipertansiyon hastalığına sebep olmaktadır. Aynı zamanda böbrek hastalıkları, mide kanserleri gibi pek çok hastalığa zemin oluşturmaktadır. Beslenme şeklimiz sağlıklı bir hayat sürebilmemiz için oldukça önem taşımaktadır.

 Fazla Tuz Alımının Belirtileri Nelerdir?

Vücudunuzda su tutulumları başlamışsa bu durum fazla tuz tüketiminin işaretlerindendir. Yüksek tansiyon sorunlarınız sık sık tekrarlıyorsa bu da tuz alımına bağlı olarak kandaki sodyum seviyenizin artmasıdır. Aşırı tuz tüketimi obezite rahatsızlıklarının sebeplerinin başında yer almaktadır. Mide sorunlarını sık sık yaşıyorsanız ve gastrit sorunu konusunda şikayetleriniz varsa bu durumda tuz tüketimi nedeni ile oluşabilmektedir.

Tuz gerekli olduğu kadar aşırı tüketildiği takdirde sağlığınız için yaşamsal sorunlara kadar götürebilmektedir. Bu nedenle tuz tüketimini sınırlandırmak son derece önem taşımaktadır. Tuz tüketimini azaltmak bilimsel olarak da artık son derece kolay olarak ifade edilmektedir. Bu nedenle eğer fazla tuz tüketiyorsan en kısa sürede tuz diyetine başlamanız gerekmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar