Yeşil Kahve Nasıl Zayıflatır?

Son yıllarda sık duyduğumuz bir kahve türü olan yeşil kahve, Türk kahvesinin kavrulmamış, ham halidir ve birçok faydasının yanı sıra zayıflatma özelliği ile popüler olmuştur. Türk kahvesi kadar lezzetli değil fakat besin değeri açısından çok faydalıdır. Son zamanlarda özellikle zayıflatıcı etkisi nedeni ile çok tercih edilmektedir.
Yeşil Kahve Nasıl Zayıflatır?
Yeşil kahve kalorisi çok düşüktür ve aynı zamanda vücuttaki suyun atılmasına yardımcı olduğu için kilo vermeye yardımcı özelliği bulunmaktadır. Klasik kahveye göre, yapısında bulunan antioksidan değeri daha fazladır ve yeşil çay ile de benzer faydaları bulunmaktadır.

Yeşil Kahve vücutta oluşan ödemin kolaylıkla vücuttan atılmasına yardımcı olduğu gibi, metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olarak ta kilo verdirmektedir. Yeşil kahvenin zayıflamak amacı ile ana öğünlerden 1 saat önce veya 15 dk sonra içilmesi gerekmektedir.

Yeşil Kahve Nedir ve Nasıl Hazırlanır?

Yeşil kahve, klasik kahve çekirdeklerinin kavrulmamış halidir. Kafein miktarı diğer kahve çeşitlerine göre daha azdır çünkü kavrulma işlemine maruz çok az uygulanmaktadır. Zayıflatıcı etkisi olan yeşil kahvenin en önemli özelliği ise kanserojen olmamasıdır. Her ne kadar faydaları olsa da günde 2-3 fincandan fazla tüketilmemesi gerekmektir.

Yeşil kahve hazırlamak için kullanılacak olan kahve öğütülmemiş olmalıdır. Cezve içerisine fincan sayısı kadar su ve bir fincan için 1 çay kaşığı yeşil kahveyi, Türk kahvesi gibi pişiriyoruz.

Yeşil Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Son derece doğal bir ürün olan yeşil kahve, kavrulmamış olduğu için kafein miktarı çok az bir kahvedir. Daha çok kanser oluşumunu engellediği ve zayıflattığı bilinse de, daha başka faydaları bulunmaktadır. Yeşil kahvenin bilinen faydalarından biri, kan şekerini düzenleyici etkisidir. Aynı zamanda, metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımına faydası çoktur. Ayrıca enerji vererek dinamik hissettirmektedir. Bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmektedir. Bu faydalarının yanı sıra;

1.     Kalp ve damar sağlığı üzerinde faydalıdır.
2.     Kolesterol seviyesini dengeler ve kan basıncını düşürür.
3.     Kanser hücreleri oluşumuna olumlu etkileri vardır.

Yeşil Kahvenin Yan Etkileri Nelerdir?

Yeşil Kahvenin birçok faydası olsa da fazla tüketilirse, Zararlı olabilmektedir. Dikkatli kullanmak gerekmektedir. Özellikle hamile ve emziren bayanların kullanmaması gerekmektedir.  En doğru tüketim şekli günde iki fincandır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar