Uykusuzluk baş ağrısını tetikliyor

Düzensiz uyku baş ağrısı yaparmı? Baş ağrısının başlıca nedeni düzensiz uykudur.

Baş ağrısının en büyük dostdu uyukusuzluk uyku ihtiyacı düzene sokulmazsa kesinlikle baş ağrılarıyla karşı karşıya kalırsınız.

Gece geç saatlere kadar uyumadan tv, bilgisayar ve akıllı telefon başında geç saatlere kadar bekleriz uyku gözümüzden akar fakat uyumamak için direniriz. Sabah işe gitmek için erken saatlerde kalkılması gerektiği için 4-5 saatlik uyku uyumuş olunur 4-5 saatlik uyku vücudun ihtiyacını gidermediği için baş ağrıları ortaya çıkmakta.

Herkez ken kendinin doktoru olmalı siz değerli okurlarıma kendimden örnek vereceğim bende baş ağrısı normal şartlarda pek görülmez fakat gece geç saatlere kadar uyumadığım günlerde ertesi gün baş ağrısı üzerime çöküyor sizde oluyormu bilmiyorum bende birde hafta sonu baş ağrısı oluyor hafta içi her sabah 7 de ayaktayım vücut alışmış hafta sonu 10 da kalkarım sabah ne kadar geç kalkarsam o kadar çok baş ağrısı oluyor erken kalktığımda sorun olmuyor.

Uyku çok önemli vücudun nasıl ki suya ihtiyacı varsa uykuyada ihtiyacı vardır günde 8 saat uyumak uykuyu almak için yeterli olacaktır.

Uzmanların bir çoğundan duymuşsunuzdur zaten günde 8 saat uyumanın yettiğini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Uykusuzluk sadece baş ağrısı değil gün içinde yaşamı olumsuz etkilemekte bu yüzden günde 8 saat uyumaya özen gösterelim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar