Taze fasülyenin faydaları nelerdir

Taze (yeşil) fasülye sağlık açısından oldukca yararlıdır içeriğinde zengin minarelleri barındırır adeta vitamin deposudur.
Taze fasülyenin faydaları
Taze fasülye içeriğinde protein, A ve C vitamini, demir ve magnezyum mineralleri bulundurur içeriğin de bulundurduğu vitaminler sayesinde yüksek tansiyona faydalıdır düzenli olarak tüketildiğinde yüksek tansiyonu düşürür.

Özellikle kilo vermek isteyenler kilo verdirmeye yardımcı özelliği bulunur kilo vermek için diyet listesine taze fasülye eklenebilir tokluk hissi verdiği için ideal diyet sebzesi diye biliriz. Lif içeriğide zengindir lif sayesinde kabızlık sorununada iyi gelmekte. Kolesterole de iyi gelmekte kandaki kötü kolesteroli önemli ölçüde düşürmektedir kansızlığa iyi gelmektedir.

Vücuda güç verir bu güç sayesinde enerji de verir. Midenizin boşalma hızını yavaşlatır.
Bedensel ve zihinsel yorgunluğa da iyi gelmekte.

En etkili faydasıda kansere yakalanma riskini azaltmasıdır.

Kadınların korkulu rüyası olan meme kanseri sadece kadınların değil biz erkeklerinde korkulu rüyası çünkü herkezin eşi, bacısı ve annesi gibi sevdikleri var taze fasülye antioksidan içeriği sayesinde kadınların meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor birde bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltmakta.

Soframızdan eksik etmememiz gereken oldukca yararlı besin kaynağı olan taze, yeşil fasülyenin faydalarını siler için anlatmaya çalıştık bizi takip eden herkeze saygılar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar