Ödem nedir, neden olur

Ödem oluşumu bir çok nedenden kaynaklanır genelde kadınlarda ortaya çıkar. Kilo problemi olan kişilerde daha çok çıkar vücudun belirli yerlerinde anormal şekilde su toplamasına ödem denmektedir. Hastalıklara bağlı olarak ve yenilen yiyeceklere bağlı olarak ödem oluşur. Susuzluk, fazla tuz tüketimi, ayakta durmak gibi daha bir çok nedenden kaynaklanabilir ödem oluşan bölgeye parmakla basıldığında parmak içeri çöker.
Ödem nedir
Tedavisinde ilk önce neden kaynaklandığı bulunmalı tedavi süreci nedene göre yapılmalıdır. Bu gibi durumlarda doktora gidilmesi gerekir kesinlikle ihmale gelmez her hangi bir hastalığın belirtisi de olabilir. Bazı kişiler doktora gitmekten kaçınır ve korkar bu düşünce yanlış düşüncedir unutmayın erken teşhis hayat kurtarır.

Ödem nedir

Vücudun anormal derecede su toplamasına halk arasında istiska; tıp dilinde ise ödem denir. Veya hidrofizi denir. Yüzde, ellerde, ayaklarda veya karında ağrısız şişlikler görülür. Bu şişkinliklerin kaynağı kalp, karaciğer veya böbrek hastalıklarıdır.
Günde 8 bardak su tüketilmesi gerekir fakat spor yapılıyorsa eğer bu durum değişir vücut su kaybettiği için bu miktarı arttırmak gerekir kaç saat spor yapılıyorsa ona göre su tüketimide arttırılmalıdır. Neden su içmeliyiz kısaca açıklayalım vücuda yeterince su ihtiyacı alınmadığında vücudumuz suyu saklar tehlike gibi algılar daha sonra su toplanması ve ödem oluşmasına neden olmaktadır. Özellikle el ve ayaklarda görülür. Kesinikle vücudun su ihtiyacı giderilmesi gerekir.
Vücudumuz yeterince su alamazsa bunu bir tehlike gibi algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına özellikle el ve ayaklarda ödem oluşumuna neden olur. Unutmayın vücutta ödem oluşmasının başlıca nedeni yeterince su içilmemesidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar