Nasır nedir, neden çıkar

Nasır aslında derinin sert cisme verdiği tepkidir devamlı basınca maruz kalan bölge sertleşir. Genelde ayakta sert ve bazıları ağrılı kitle olarak kendini gösterir. Nasır hayatı olumsuz etkiler üstüne bastığınızda ağrı yapar basınç ve sürtünmeden ortaya çıkar. Ayaklar vücudun bütün yükünü taşır rahat olmayan ayakkabı derinin sertleşmesine neden olur. Bazı nasırlar ağrı yapmaz rahatsız edici değildir bazı nasırlar ise üzerine basınc yapılınca ağrı yapar ağrılı nasırınız varsa kesinlikle doktora başvurmalısınız uzman doktorun önerileriyle hareket edilmelidir.

Nasır nedir ve neden çıkar

Daha ziyade el ve ayağın sürekli olarak sürtünmelere uğrayan noktalarında üst derinin kalınlaşması ve sertleşmesi ile meydana gelen ve basılınca ağrı veren sertleşmiş deri tümseğine nasır denir.
Nasırlaşan bölgeye yapılan basınç ve sürtmedir. Ayakta görülen nasırlara çoğunlukla sıkı ayakkabılar neden olur.
Ayak sağlığı için ayakkabı seçimi oldukca önemlidir eğer dikkate alınmazsa nasır ve mantar oluşumu kaçınılmaz. Dar ayakkabılar her zaman ayağa vurur yara yapar ayrıca sürtünme sonucu deri sertleşir nasır oluşur kesinlikle ayakkabı seçimini doğru yapmalısınız bayanlar topuklu ayakkabı giyerken sürekli giymemeli uzun süre giyilen topuklu ayakkabı ayak sağlığını olumsuz etkiler topuklu ayakkabı giyen kişi aaklarının rahatsız olduğunu hisseder. Öneriler mutlaka dikkate alınmalıdır. Nasır sadece ayakta çıkmaz basınca maruz kalan her hangi bir bölgede de çıkabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar