Kalp sağlığı için neler yapılmalı?

Kalp sağlığının özellikle küçük yaşlarda temeli atılması gerekli çocukları sokak oyunlarından alı koymayın sokakta oynamasına izin verin sokakta oynamaları kalp sağlığı için faydalı fakat arkadaşlarını tanımalısınız iyi arkadaşlarla oynaması daha salıklıdır.
Kalp sağlığı için
Kalp sağlığı için neler yapmalıyız uzmanlar yağ, tuz ve şekerli besinlerden uzak durmamızı önermekteler. Bu besinler yerine daha çok taze sebze ve meyvelere ağırlık verilmesi gerektiğini belirtmekteler. Siğaradan uzak durulması spor yapılması gibi vücudun aktif olmasını sağlayacak aktiviteler yapılması gerektiğini önermekteler.

Stres kalbin düşmanıdır bu yüzden elinizden geldiği kadar stresten uzak durulması gerektiğini söylemekteler. Araba kullanırken heryere arabayla gidilmemesi yüreminde kalp sağlığı için faydalı olduğunu bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak gibi spor faliyetlerine ağırlık verilmesi önerilmekte.

Toplu taşıma araçlarını kullanıyorsanız ineceğiniz durağa yaklaşmadan bir durak önce inip yürülmesi bedenen aktif olmamızı sağlayacaktır. Televizyon başında daha az vakit geçirerek çeşitli aktivitelere katılmamızı yani özellikle spora yapılması gerektiğini uzmanlar ısrarla önermekte.

Çağımızın çocuklar için en büyük düşmanı olan sanal ortamdan yavrularımızı uzak tutalım sokakta oyun oynamalarına izin vermeliyiz. Sağlıklı kalbe sahip olmak için yediğimize içtiğimize dikkat etmeliyiz uzmanların önerilerini sizlerle paylaştım umarım artık daha bilinçli yaşarız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar