İdrar Yaparken Yanma Neden Olur?

İdrar yaparken yanma şeklinde belirti gösteren rahatsızlık, kişinin idrar yapma sırasında hissetmiş oldukları acı ve yanma hissidir. Bu belirti, idrar yolu enfeksiyonunun en sık görülen belirtisidir. İdrar yolu enfeksiyonu genellikle bir çeşit bakteri neden olur ve idrar yolundan mesaneye kadar bakterinin yayılır.
İdrar Yaparken Yanma Neden Olur?
Enfeksiyon sadece mesanede olursa sistit, üst idrar yollarına doğru yayılırsa ürosepsis adı verilir. İdrar yolu enfeksiyonlarında idrar yaparken yanma şikâyetinin yanı sıra, hastalarda sık idrara çıkma isteği olurken, idrarı tam yapamazlar. Sürekli idrar var hissi olur. Ayrıca karnın alt kısmında ağrı da hissedilir.

İdrar Yanmasına Ne İyi Gelir?

Sistit neticesinde olan idrar yanmasına, bol su içmek, genital bölge temizliğe önem vermek, idrarı tutmayıp sık sık tuvalete gitmek, ayakları ve idrar yollarını üşütmemek idrar yanması problemi yaşanmasına engel olur. İdrar yolu rahatsızlıkları idrar testiyle teşhis edilir. İdrar yollarındaki iltihabı kurutmak için genellikle antibiyotik kullanılması gerekli olur. Fakat idrar yanmasına iyi gelen bitkisel çözümler de bulunmaktadır.

İdrar Yanmasına İyi Gelen Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Sistit hastalığına ya da idrar yanmasına, yaban mersini ve çay üzümü iyi birer idrar söktürücüdür ve Yaban mersini ve çay üzümü aynı zamanda doğal antibiyotiktir. Yaban mersini ya da çay üzümü çayının içine bal tüketilirse idrar yanması sorununa iyi gelecektir. Hatmi çiçeği suyun içinde bir gün bekletildikten sonra,  ertesi gün bu sudan içildiği zaman,  idrar yanması sorunu azalacaktır.

Karpuz suyu da hem idrar yanmasını engeller hem de idrar söktüren etkili bir yöntemdir. Bol bol su tüketmek hem idrar söktürür hem de yanması hafifletir. Ayrıca doğal ilaçlardan biri olan, maydanoz suyu da, idrar yanması için kullanılan başlıca besinlerden ve İyi bir idrar söktürücüdür. Maydanozu kaynatarak suyu süzülüp içilerek tüketilmelidir.

İdrar yolu enfeksiyonu için iyi gelen bir diğer bitki de, pazıdır. Pazı haşlanarak yenilebilir ya da haşlama suyu içilir. Hem idrar yanmasına hem de lifli yapısından dolayı kabızlığa iyi gelir. Lahana da aynı şekilde haşlanıp süzüldükten sonra,  yemeklerden önce bir bardak içilirse, idrar söktürüp idrar yanmasına iyi gelir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar