Horlama nasıl geçer

Horlama genelde erkeklerde görülen uyku uyurken burundan değilde ağızdan nefes alıp verirken çıkardığı sestir. Çevrenizde bazı kişilerin oturduğu yerde uyuya kaldığını görmüşsünüzdür. Kişi gece ne kadar erken yatarsa yatsın gün içinde uyuklar çünkü yeterli oksijeni alamaz kendini yorgun, halsiz sanki üstünde bir dünya yük varmış gibi hisseder.
Horlama
Horlamadan kurtulmanın tek yolu doktora gitmektir. Yan yatarak uyumak, belin tam ortasına küçük bir lastik top koyarak yatmak horlamayı geçici bir süre önler fakat kesin çözüm değildir.

Başlıca nedenleri

Derin bir uyku, sırt üstü yatmak horlamaya neden olabileceği gibi; burun polipleri, burnun çarpık olması, burun iltihabı, burunda ahtapot ve ağzı kapayamamak da neden olabilir.
Sürekli horluyorsanız çevredeki insanlarıda rahatsız ediyorsunuz demektir. Sadece çevrenizdekileri değil kendi sağlığınızıda olumsuz etkiliyorsunuz.  
Horlama sorunu olduğu için benim tanıdığım bir çok kişi gün içinde uykusuzluk ve halsizlik problemiyle karşılaşmaktadır. Doktora gidilip horlamalarda, gerçek neden bulunup ona göre bir tedavinin uygulanması gerekir.
Arkadaşlarımdan bazıları tedavi sonrasında yeni doğmuş gibi olduğunu ve eskisi gibi gün içinde uykusuzluk problemi yaşamadığını söylemekteler.
Kesinlikle doktora gidin tedaviye başlayın gerekli testler yapıldıktan sonra ameliyatsa ameliyat, cihaz gerekiyorsa cihaz verilir. Tedavi sonrası kişi keşke daha önce doktora gitseydim der.

Yorumlar

Popüler Yayınlar