Her şeye yemin edilir mi?

Bu gün toplumda sık karşılaştığımız her şeye yemin etme alışkanlığı hakkında yazacağım. Toplumun her kesiminde rastlanışızdır bir iş yaparken veya şaka yaparken sık sık yemin edilmekte özellikle komedi filmlerinde ve tiyatrolarda insanları güldürmek için boş yere yemin edilmekte.
Her şeye yemin etmek

Her şeye yemin edilmez

Her şeye yemin etmek sakıncaladır. Çok yalan söylenler her şeye yemin eder yalan söylemeyen kişi yemin etmez çünkü toplumda kendine güven sağlamıştır. Dinimizde de sakıncalıdır toplumda giderek yayılmaktadır yemin edince Allah'ı kendinize şahit tutarsınız şakada olsa yalan dan yemin etmek sizi günaha sokar kesinlikle her şeye yemin edilmez eden insan güvensiz biridir. Çok konuşan çok yalan söyler çok yemin edende çok yalan söyler dürüst bir insan yemin etme ihtiyacı duymaz.
Bazı kişiler söz verir sözünde durmaz sonra yalandan temin eder durur çok sakıncalıdır söz verdiğin zaman sözünde duracaksın şu saatte şurda olur desende o saatte orda olmalısın bu işler ciddi meseleler lütfen dikkat edelim. Ayak kaldırma, parmak hareketleri bunlar boş işlerdir sakın böyle şeylerde yapmayın batıldır bunlar size faydasından çok zararı olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar