Hangi mevsimde hangi balık yenir

Hangi balık hangi ayda yenirse daha lezzetli olur buyrun bakın.

Canınız balık çektiğinde mevsimine uygun olmayan balık türünden aldığınızda lezzet bulamazsınız her balığın yenecek mevsimi ve yenmesi gereken ayları vardır. Her balık her zaman yenmez yenirsede lezzet alamazsınız lezzet alamadığınız zamanda balık yeme keyfiniz kaçar belki bir daha balık yemezsiniz.

Fakat mevsiminde ve ayında balık yerseniz yediğiniz balığın lezzetini alır balık yemekten soğumazsınız. Hazırladığım listede mevsimine ve ayına göre hangi balık türleri daha lezzetli olur Sizler için sıraladım burdan bakarak mevsimine göre balık alıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Hangi balık hangi mevsimde yenir ve yenmeli işte tablomuz.

Dil balığı: Mayıs ayında yenirse lezzetli olur.
Orkinos balığı: Ocak ayında yenirse lezzetli olur.
Karagöz balığı: Şubat ayında yenirse lezzetli olur.
Levrek balığı: Mart, nisan, mayıs, haziran, ekim, kasım ve aralık aylarında yenirse lezzetli levrek balığı yemiş olursunuz.
Mercan balığı: Ocak, nisan, haziran, temmuz, ekim, kasım ve aralık ayların da yendiğinde lezzetli olur.
Sinarit balığı: Ocak, haziran, temmuz, ekim ve kasım aylarında yenirse lezzetli olur.
Kılıç balığı: Ocak, nisan, mayıs, ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralaık aylarında yenirse daha lezzetli olur.

Palamut balığı: Ocak, ağustos, eylül, ekim, kasım ve aralaık aylarında yenirse daha lezzetli olur.

Mırlan balığı: Şubat, mart, eylül ve aralık ayında yenirse lezzetli olur.

Kırlangıç balığı: Ocak, nisan, mayıs ve eylül aylarında yenirse lezzetli olur.

Kolyoz balığı: Temmuz ve ağustos aylarında yenirse lezzetli olur.

Hamsi balığı: Eylül, ekim, kasım ve aralaık aylarında yenirse daha lezzetli olur.

İstavrit balığı: Ocak, ekim ve kasım aylarında yenirse lezzetli olur.

İzmarit balığı: Mart, nisan, mayıs, eylül, ekim ve kasım aylarında yenirse lezzetli olur.

Mezgit balığı: Ocak, mart, nisan ve aralık aylarında yenirse lezzetli olur.

Sardalye balığı: Temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında yenirse lezzetli olur.

Barbunya balığı: Ocak, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında yenirse lezzetli olur.

Çipura balığı: Ağustos, eylül ve kasım aylarında yenirse lezzetli olur.
Kefal balığı: Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında yenirse lezzetli olur.
Lüfer balığı: Ocak, şubat, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında yenirse lezzetli olur.
Kolyoz balığı: Temmuz ve eylül aylarında yenirse lezzetli olur.
Tekir balığı: Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında yenirse lezzetli olur.

Uskumru balığı: Ocak, şubat, temmuz, ekim ve aralık aylarında yenirse lezzetli olur.
Kalkan balığı: Şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında yenirse lezzetli olur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar