Fıtık nedir, belirtileri ve tedavisi nasıldır

Benim başımdan geçtiği için sizlere bir kaç önerimde olacak çok ağır kaldırmaktan kaçının, ağır kaldırmak fıtık oluşumunun başlıca nedenidir.
Fıtık nedir
Çevrenizde bir çok kişinin fıtık ameliyatı olduğunu duymuşsunuzdur. Ani hareket ve ağır kaldırmak fıtık oluşumunu tetikleyen başlıca nedenleridir. Vücudun hemen hemen bel kısmında ortaya çıkan göbek, kasık, kesik, karın, uyluk fıtığı gibi çeşitleri vardır.

Fıtık nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi nasıldır 

Fıtık oluşan bölgede şişlik ve ağrı görülür ağrı daha çok hastalığın ilerlemiş dönemlerinde ortaya çıkar fıtığın büyüklüğüne görede değişebilir. Şişlik ise en belirgin belirtisidir çünkü iç organlar dışarı çıkar büyük fıtıklar hemen ameliyat gerektirir.

Vücudun herhangi bir organının; genellikle bağırsağın, kaslar arasındaki zayıf bir noktadan dışarı çıkmasına fıtık denir. Fıtık olan yerde, şişlik görülür.

Öksürünce veya ıkınınca büyür. Ağır işler yapmaktan, öksürmekten ve ıkınmaktan, hoplayıp zıplamaktan kaçınmak gerekir. Ameliyat olunmayacaksa, fıtıkbağı kullanmak faydalıdır.

Çok küçük yeni başlamış fıtıklarda doktor hemen ameliyat yapmaz size gün verilir tekrar kontrol edilir ameliyat gerektiriyormu yoksa gerektirmiyormu diye.

Fıtıkların kesin tedavisi ameliyattır her hangi bir ilaç tedavisi ve fizik tedavisi yoktur. Kadınlarda genelde göbek fıtığı görülür genelde doğum sonrası ortaya çıkar erkekler de de görülüyor.

Örneğin ben erkeğim göbek fıtığı bende çıktı demekki herkezde çıkmaktadır.

Zaten fıtığın çıkma nedeni iç organların zayfıf kas dokusunu delip yerinden dışarı çıkmasıdır. Başlıca nedeni ağır kaldırmak vücudu zorlamaktır vücut zorlandığında kaslar yırtılır karın kasları çok hassastır dikkatli olmak gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar