Dikiz aynası nedir, ne işe yarar

Otomobil sürücüleri dikiz aynasının ne kadar faydalı olduğunu çok iyi bilir zaten sürücülerin rahatlığı için yapılmıştır.
Dikiz aynası nedir
Araba kullanan arkadaşlar kesinlikle bağajı tıkabasa doldurmamalı dikiz aynasının görüş alanını kapatmamalıdır en azndan küçükte olsa görüş.alanı bırakılmalıdır çünkü can ve canlar taşıyorsunuz araç kullanırken en ufak bir hatanın telafisi olmaya bilir.

Dikiz aynası nedir

Aracın ön camına takılı olan hafif yatay küçük, resimde de görüldüğü gibi bir aynadır. Dikiz aynasının bir çok çeşiti vardır. Genelde otomobillerde çok işe yarar kamyon gibi kasalı araçlarda pek işe yaramaz sadece aracın içini gösterir.

Dikiz aynası ne işe yarar

Otomobilin sağ ve sol aynasına eşlik eder faydasıda oldukca çoktur. Sağ ve sol aynadan daha avantajlıdır sürücü diğer aynalarla her yeri göremez dikiz aynasıyla aracın içindekiler dahil arka tarafı rahatca görebilirsiniz.

Virajlarda çom avantajlıdır geri geri giderken yan aynalarla beraber arkanızı rahatlıkla görmenizi sağlar.

Evet küçük olsada hüneri büyüktür bu aynanın arkadaşlar lütfen bana bir şey olmaz deyipte araç kullanırken hız limitini aşmayalım trafik kurralarına uyalım mutlaka araca biner binmez emniyet kemerini takalım, taktıralım keşke demeden tedbirimizi alalım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar