Boğaz iltihabı nedenleri ve tedavisi

Yaşam kalitesini düşüren yeme içme zorluğu yaşatan Boğaz iltihabı hastalığını çabuk atmak istiyorsanız kesinlikle doktor tavsiyeleri şart.
Boğaz iltihabı nedenleri

Boğaz iltihabı nedir

Kişide yutkunma zorluğu, ağrı, ateş ve baş ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıkar. Özellikle nezle ve grip hastalığına yakalanmış kişilerde görülmekte boğazda iki tarafta bulunan tonsil veya bademcik olarak adlandırılan dokuların iltihaplanmasıdır. Tıp dilinde farenjit veya anjin adı verilir.

Genellikle vücudu hastalıklara karşı zayıf kişilerde daha çok oluşur. Örneğin; Bağışıklık sistemi zayıf kişiler grip hastalığına çabuk yakalanır vücudu bakterilerle savaşamaz yenik düşer.

Hastalığın başlıca nedenleri şunlardır

Nezle ve grip gibi ateşli hastalıklarla, havadaki zararlı maddeler, sinüzit, alkol veya sigara gibi etkenler boğaz iltihabının oluşumunu sağlar.

Hastalığın tedavisi

Yapılacak ilk iş; istirahat etmektir. Mümkün olduğu kadar az konuşmak faydalı olur. Hasta doktora gitmeli doktorunuz reçetenize antibiyotik yazacaktır boğaz iltihabı hastalığını tedavi etmede antibiyotikler çok işe yarıyor hastalığın hızlı iyileşmesi için mutlaka doktora gidiniz.

Boğaz iltihabına ne iyi gelir

Evde doktora gidene kadar geçici çözüm arıyorsanız tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz.Tuzlu suyla gargara yaparak bakterilerle mücadele edebilir aynı zamanda boğaz iltihabı ve ağrısını azaltabilirsiniz.

Bu geçici çözümdür en iyi çözüm doktor müdahalesidir doktorunuzun yazacağı ilaçlar sağlığınızın kısa sürede eskisi gibi olmasına yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar