Başarılı olmak için düzenli beslenme şart

Başarılı olmak için beslenme alışkanlığı önemli anne ve babalar çocuklarının başarılı olması için onlara düzenli beslenme alışkanlığına alıştırmaktır. Düzenli yapılan sabah kahvaltısı yavrunuzun okulda başarılı olmasının ilk adımı olduğu özelliklede anne ve babaların çocuklarıyla hep beraber kahvaltı yapmalarını öneren uzmanlar ilk ve ortaokulda çocukların başarılı olmasının sırrı düzenli ve ailecek kahvaltı yapmak. Uzmanlar birde hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini bildirmekte bakalım uzmanlar bu konu hakkında neler öneriyorlar.

Düzenli beslenen çocuklar okul hayatında daha başarılı oluyor.

Gelişme çağındaki çocuklarda sabah kahvaltısının çok önemli olduğunu, kahvaltının da süt ve süt ürünleriyle desteklenmiş olması gerektiğini ifade eden uzmanlar hazır gıdaların çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilediğini dile getirmekteler. Kakaolu fındık ezmesi, kakaolu mısır gevreği gibi hızlı ve hazır gıdalar ile yapılan kahvaltının sağlıksız bir beslenme olduğunu hazır gıdalar yerine bol tahıllı ekmek, peynir, zeytin, yumurta, salatalık ve şekersiz marmelat gibi vitamin yönünden zengin gıdalar ile beslenme çocukların bağışıklık sistemlerini güçlendirdiğini. Öğle yemeğide de çocukların gelişmesinde önemli bir etki sağlar.

Uzmanların önerileri özellikle düzenli beslenme ve hazır gıdalardan kaçınılması gerektiği yönünde. Hazır gıdaların yerine evde yaptığınız yiyeceklerin daha sağlıklı olduğu belirtilmekte.

Yorumlar

Popüler Yayınlar