Bademcik iltihabı ve belirtileri

Toplumda bademcik iltihabı genelde bademcik şişmesi olarak bilinmekte bazı kişilerin bademcikleri sık sık şişer en ufak enfeksiyon kapınca şişme meydana gelir genelde erişkinlerde çocuklara bakarak fazla görülmez.
Bademcik iltihabı
Bademcik alınırmı sorusuna kısa cevap verelim doktor önresi sonucu aldıranlar vardır tabiki doktorun alınıp veya alınması gerektiğini söylemesi gerekir.

Soğuk havalarda mevsim geçişlerinde soğuk algınlığı riski artığından bademcik şişmeside artar çocuklarda sık sık karşılaşmışsınızdır.

Çocukların soğuk ve yağmurlu havalarda dışarıda fazla fakit geçirmemesini sağlayın giyisilerini ince giydirmeyin toplum içinde gerekmediği sürece fazla bulunmaması gerekir.

Nedir

Bademciklerin iltihaplanmasına tıp dilinde tonsilit denir. Bademcikler şiş, kırmızı ve yeşilimtrak beyaz renkte cerahatlı görünümdedir.

Başlıca belirtileri

Yutkunma sırasında ağrı yapar. Hastada kırıklık, baş ağrısı ve vücut ağrıları vardır. Hastalık birdenbire üşütme ve ateş ile başlar.

Tedavi edilmezse ne olur

Orta kulak iltihabı, böbrek iltihabı, romatizma ve kalp hastalıklarına neden olabilir.

Bademcik iltihabı hakkında kısaca bilgilere yer vermiş olduk hasta kişi kesinlikle doktora gitmelidir ilaç tedavisiyle hasta olan kişi hastalığı kısa sürede atabilir mutlaka muayene olunması şarttır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar