Aşırı televizyon izlemek öldürüyor

Televizyon izlemek zararlımı?

Tv başında fazla zaman harcamanın zararlı olduğu söylenmekte idi bilim insanlarının yaptığı uzun bir araştırma sonucu zararlı olduğu kanıtlandı. Çizgi film kanallarının artmasıyla özellikle çocuklar için büyük tehlike saatlerce başından ayrılmayıp tv izleyen çocuklar neredeyse gözlerini dahi kırpmıyorlar.
Fazla televizyon izlemek öldürüyor
Okuldan gelince tv başında vakit harcamak isteyen çocukların sokkakda arkadaşlarıyla oynamasına izinverin daha sağlıklı olur.
Sadece çocuklarmı tv başında aşırı zaman harcıyor hayır büyüklerde bu sorunla karşılaşıyor dizi, haber, tartışma programları ve yarışma derken televizyon başında geç saatlere kadar zaman harcanıyor.
Televizyon başında fazla zaman harcamak sağlık için zararlı işte bilim insanlarının yaptığı 18 yıllık araştırmanın sonuçları; Japonya’da Osaka Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen 18 yıllık bir araştırma, uzun süre televizyon izlemenin akciğer embolisi geçirme riskini artırdığını ortaya çıkardı.

Çok televizyon izlemek öldürür mü?

Hürriyet'te yer alan habere göre akciğer embolisi, bacaklarda veya küçük leğen içindeki tıkanmış bir toplardamarda oluşan kan pıhtılarının akciğer atardamar sisteminde takılıp kalmasına ve tıkanıklık oluşturmasına neden oluyor. Her yıl onbinlerce kişi akciğer embolilerinin neden olduğu komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor. 
Bu araştırmalar sonucu zararlı kelimesi bence az kalır tv başında fazla zaman harcamamak gerekir. Televizyona harcadığınız vakti ailenize harcaya bilirsiniz değişik aktivitelerle meşgul olabilirsiniz. Ailenizle zaman harcamak bence sizi daha mutlu edecektir hem sağlığınızdan olmamış oluruz değilmi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar