Anne sütü hem bebeğe hemde anneye faydalı

Bebek anne sütünü ne kadar fazla süre içerse bebeğe okadar faydalı ilerki dönemlerde çok yararını görecektir.
Anne sütünü yeterince emen bebekle anne sütünü erken bırakan bebek arasında çok fark vardır örneğin biri kolay hasta olmaz diğeride çok çabuk hasta olur. Bebek normalde 2 yaşına kadar emzirilmelidir. Fakat her bebek emmez bazıları memeyi erken bırakır çözüm olarak sütü biberona sağıp içirilmeli yine içmezse içirmenin yöntemleri bulunmalıdır.
Anne sütü
Anne sütü sadece bebeğe faydalı değildir anneyede oldukca fazla faydası vardır bir çok hastalığın oluşumunu önler.

Emziren anneye sütün faydaları

Emziren annede doğum sonrası görülen kanamalar daha çabuk kesilir, rahmin toparlanıp eski halini alması kolaylaşır. Emziren kadınlarda meme kanseri, yumurtalık kanseri, kansızlık, annelik depresyonu, idrar yolu iltihabı, menopoz sonrası kemik erimesi daha az görülür.

Bebek Kaç aya kadar emzirilmeli

Bebek ilk doğduğunda 6 ay emzirilmeli ve 6 aydan sonra ek gıdalarla birlikte 2 yaşına kadar emzirilmelidir.

Anne sütünün bebek için faydaları

Pişik, gaz sancısı ve kabızlık daha az görülür. Anne sütü alanlarda zihinsel gelişim daha iyi olur. İçerdiği büyüme faktörleri nedeniyle başta sindirim ve solunum sistemi olmak üzere birçok organ sisteminin büyüme ve gelişmesini destekler. Bebeğin su ihtiyacını karşılar.
Gördüğünüz gibi anne sütü inanılmaz faydalı bu yüzden bebeğe ne kadar uzun süre içirilirse o kadar çok faydalı herşey annelerin elinde bebeğin daha sağlıklı büyümesi için bu önerileri dikkate alalım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar