Yüz temizliği nasıl yapılmalı?

Yüz temizliği güzel ve genç görünmek için çok önemli yüz bakımında doğru bilinen bazı yanlışlar malesef istenmeyen durumlara yol açmaktadır.
Yüz temizliği

Doğru yüz bakımı nasıl yapılır

Yüz temizliği genç ve güzel görünmek için önemli doğru yapılan yüz bakımı yüzünüzde siyah nokta, kırışıklık ve akne gibi cildi rahatsız eden sorunlarla sizi karşı karşıya bırakmaz. Yüz temizliğinde bazı yanlışlara dikkat edilmez aşırı sıcak suyla yıkamak cildi tahriş eder, aşırı soğuk suda cildi tahriş eder ve siyah nokta, akne kırışıklık gibi sorunlara zemin hazırlanır. 

Yüz yıkanırken ılık su tercih edilmelidir gün içinde yüz aralıklarla yıkanmalıdır yüz devamlı temiz tutulmalıdır. Sadece su tek başına yeterli olmayacağı için temizleyici üründe kullanılmalıdır. 
Cilt bakımı yapmadan önce mutlaka cilt tipinizi bilmelisiniz cilt sorunlarının ortaya çıkmasının en büyük nedenide cilt tipine göre doğru ürünlerin kullanılmamasıdır.

Cilt tipinizi öğrenmenizin bir kaç yolu var ya dermatoloğun yapması yada ufak bir test yaparak kendinizde öğrenebilirsiniz.

Şunları yaparak ne tür bir cilde sahip olduğunuzu öğrenebilirsiniz; Temizlenmiş yüzünüzü 10 avuç dolusu ılık suyla durulayıp kurulayın ve 45 dakika bekleyin. 45 dakika sonra yüzünüz gerilmeye başlıyorsa ya da solgun görünüyorsa; kuru bir cilde sahipsiniz demektir. Eğer her yeri parlıyorsa, yağlıdır. Sadece alnınız, burnunuz ve çeneniz yani T bölgeniz parlıyorsa; karma cilt tipine sahipsiniz demektir. Cildiniz kolayca kızarıyorsa ve pullanmalar varsa; o zaman hassastır.

Cilt tipini öğrendikten sonra aşşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz

Kuru ve karma cilde sahipseniz; köpürmeyen formüllü kremler, sütler, losyonlar ve yağları kullanmayı deneyin. Çünkü bu ürünlerde sürfaktan (köpürücü maddeler) en az miktardadır. Köpüren jeller ve derinlemesine temizleyici ürünlerdeyse sürfaktan oranı yüksektir ve bunlar da yağlı ciltler için idealdir. Hassas ciltler içinse papatya, yeşilçay gibi rahatlatıcı içeriğe sahip ürünleri kullanmakta yarar var.

Doğru yapılan yüz temiliği sizi daha genç, güzel ve mutlu edecektir etrafınızdaki insanlar sizdeki farkı görecektir. Toplumda doğru diye bilinen yanlışları ve yapılması gerekenleri sizlere sunmuş olduk saygılar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar