Yumurta Kabuğu Zarı Kireçlenme Ve Ağrıları Azaltıyor

Yumurta özellikle kahvaltıların önemli ve besin değeri yüksek temel yiyeceklerimizden birisidir. Ancak genellikle yumurtanın içinde yer alan sarısı ve akı yenir ve kabuğu ile birlikte yumurta zarı da çöpe atılır. Amerika'da ve Almanya'da yapılan 4 bilimsel çalışma ve Türkiye’de de bazı üniversiteleri ile uzman doktorlarının araştırmaları sonucu yumurta zarının kireçlenmeye bağlı ağrılara iyi geldiği anlaşılmıştır.
Yumurta Kabuğu Zarı Kireçlenme Ve Ağrıları Azaltıyor

Ağrısız Yaşamın Sırrı Yumurta Zarında Saklı

Kireçlenme sadece yaşlıların sorunu olmayıp günümüzde gençlerin bile bu hastalıktan ağrı çektiği bilinmektedir. Fakat yine de kireçlenme genellikle 50 ile 60 yaş ve üzeri insanlarda görülmektedir. Kireçlenme erkeklerde kadınlara oranla daha fazla görülüyor. Kemik uçlarında koruyucu bir kıkırdak bulunur. Bu kıkırdakta kireçlenme kişinin yıllar geçince kıkırdağın aşınması ve aşırı kilo alınması sonucunda ortaya çıkar. Genellikle el eklemleri, kalçalar ve dizlerde olabileceği gibi omurganın da eklemlerinde görülmesi yaygın bir durumdur.

Eklemler sürekli hareket halinde olması kişide şiddetli ağrılara neden olurlar. Organik olan tavuk yumurtası kabuğunun içinde bolca kalsiyum bulunur. Yumurta kabuğunun içinde yer alan zarı ise yüksek vitamin kaynağına sahiptir. Uzun yıllar boyunca yapılan araştırmalara göre bilim adamları yumurta kabuğunun kireçlenme hastaları ve hamile kadınların vücudun da kalsiyum oranını artırmak için kullanılabileceği anlaşılmıştır.

Amerika’da 2009 yılında ağrı ve tedaviye yönelik bilimsel araştırmalarında yumurta kabuğunun içinde yer alan zarın eklem aşınmalarını tedavi edici etkisi olduğu anlaşılmıştır. Almanya’da 2014 yılında yapılan çalışmalara göre yumurta kabuğu zarının vücuttaki kireçlenmeyi hem tedavi ettiği hem de buna bağlı ağrılara iyi geldiği anlaşılmıştır.

Yumurta kabuğu zarının içinde yer alan moleküllerin sadece arıyı gidermediği eklemleri de tedavi ettiği tespit edilmiştir. 2006 yılından bu yana Kanada, Amerika başta olmak üzere birçok Avrupa ülkelerinde doğal yumurta kabuğu zarının kireçlenmeye bağlı ağrıların hissedilir biçimde 7-14 gün içinde azaldığı yönünde olumlu sonuçlar elde etmişlerdir.

Yumurta Kabuğu Zarı Nasıl Kullanılır?

Öncelikle sarı yada beyaz yumurta rengi fark etmeksizin çiğ yumurtanın kabuğu iyice yıkanması gerekir. Daha sonra biraz kaynamış suyun içine çiğ yumurtayı 5-6 kadar beklentiniz. Burada önemli olan yumurta haşlanmamış olması gerekiyor. Çünkü uzmanlar yumurta zarının çiğ olarak tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar. Sonra yumurtayı soğuk suyun içinde soğuyana kadar bekletin ve yumurtayı kırarak sarısını çıkartın. Yumurta kabuğu ile birlikte güneşte kuruyana kadar bekletilir ve kabukları ile birlikte toz haline getirilir.

İkinci yöntemde ise sürekli kireçlenme hastalığı yaşayanlar için kullanabileceği bir formüldür. 3 adet doğal yumurta alınır ve iyice yıkanarak yumurtanın içi boşaltılır. Yumurta kabuğu ile zarı Güneşte bekletildikten sonra ezilerek toz haline getirilir. Kavanozun içine sirke yada 10 tane limonun suyu sıkılır. İçine dövülen yumurta kabuğunu ilave ederek kavanozun ağzı kapalı bir şekilde karanlık odada 3 hafta bekletilir. Daha sonra yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı olmak üzere günde 3 sefer bu karışımı içebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar