Webmaster yönetici araçları uluslararası hedefleme ne işe yariyor?

Webmaster yönetici araçları uluslararası hedefleme özelliği nedir?

Web siteniz veya bloğunuz var google sıralamalarında iyi yerlere gelmesi için çalışıyorsunuz. Web sitenizin hiti bir türlü artmıyor hep yerinde sayıyor evet googlenin istediği yapmanız gereken bazı kurallar vardır bugün bunlardan sadece bir tanesi olan webmaster yönetici araçlarında uluslararası hedefleme özelliği ne işe yarıyor ve hangi sitelerin veya blogların uluslararası hedefleme özelliğini kullanması gerektiğini kısaca açıklayacağız.

Daha iyi anlaşılması için örnekler vererek açıklamalarda bulunacağız.
Webmaster yönetici araçları uluslararası hedefleme
Öncelikle uluslararası hedefleme özelliği nedir; googlenin web siteleri hangi ülkelere hitap ettiğini anlaması için google tarafından sağlanan bir özelliktir. Sıralamalarda önemli etkileri olmasaydı google bu özelliği bizlere sunmazdı diye düşünüyorum.

Örneğin bir siteniz var sitenizde türkçe yayınlar paylaşıyorsunuz site lokasyonunuz belli değil google botları sitenizin hangi ülkeye hitap ettiğini hızlı anlayamıyor buda sıralamaları olumsuz etkilediği için hit kaybı ortaya çıkıyor.

Örnek vermek gerekirse; anahtar kelimemiz göbek eriten yiyecekler bu  konumuz aramalarda google.de de ilk sayfada birde google.com.tr de ikinci sayfalarda çıkıyor bunun nedeni şu google sizin net olarak hangi ülkeye veya ülkelere hitap ettiğini iyi anlayamamasıdır.

Mantıklı düşünüldüğünde uluslararası hedeflemenin ne işe yaradığını kolayca anlayabiliriz.
Siteniz birden fazla ülkeye hitap ediyorsa sitenizde hreflang etiketi kullanmanız gerekmektedir. Googlede hreflang etiketini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Eğer siteniz veya bloğunuz tek ülkeye hitap ediyorsa ozaman ülkenizi seçmeniz tavsiye edilmekte mesela türkçe yayın paylaşıyorsunuz yazılarınız almanyada birinci sayfalarda çıksa size faydası olurmu bence olmaz türkiyede çıkması daha faydalıdır umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Saygılar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar