Turşu nasıl yapılır

Turşu nasıl kurulur, Turşu kurmanın püf noktaları nelerdir

Turşu sofralarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden olduğu için turşu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır yoksa yaptığınız turşuyu yemeden geri dökersiniz.

Turşu kurarken 1 litrelik kavanoz veya bidonlar tercih edilmelidir. Hangi sebzeden turşu kuracaksanız iyice yıkanmalı ve ayıklanmalıdır. Ayıkladığınız ve iyice yıkadığınız sebzeleri bidonun veya kavanozun içine koydukduktan sonra üzerine tuzlu su eklenmelidir.

Turşunun içine eklenecek biraz şeker ve nohut olgunlaşma süresini kısaltacaktır. Turşular serin ve güneş görmeyen bir yerde hazırlanmalı ve saklanmalıdır.

Turşu yapmayı öğrenmiş olduk fakat dikkat edilecek birde sağlık problemi bulunmakta sağlık açısından turşunun kalorisi yok sayılacak kadar azdır. Aynı zamanda fazla vitamin ve mineral de içermezler.

Ancak tuz oranı fazla olduğu için yüksek tansiyonu olan kişiler, kalp hastaları, böbrek hastaları ve diyetlerinde tuz sınırlaması olan kişiler turşu tüketiminden kaçınmalıdır. Eğer sağlık açısından sorun olacaksa kesinlikle turşu tüketiminden kaçınalım.

Yorumlar

Popüler Yayınlar