Topukdaki ağrılar topuk dikeni olabilir

Toplumda sıklıkla karşılaşılan toğuk dikeni sabahları çok ağrı yapar tedavi edilmezse bu ağrılar gün içine yayılabilir. Uzmanlar cerrahi tedavinin sadece acil durumlarda yapıldığını belirtmekteler.

Topuğunuzu yere basarken ağrı hissediyorsanız doktora gidip teşhis konması doğru olandır.
Her topuk ağrısı topuk dikeni olmaya bilir bel fıtığıda ayaklara vurur kafanızdaki soru işaretlerini yok etmenin yolu doktora gidip muayene olmaktır. Bakalım topuk dikeni tedevasi nasıl yapılıyor uzmanların görüşlerini okuyalım.

Topuk dikeni nasıl tedavi edilir?

Genelde konservatif yöntemlerle yapılır. Çok özel durumlar hariç cerrahinin yeri yoktur. Kısa dönem sonuçları iyi olsa da %40-50'lere yaklaşan tekrarlama eğilimi vardır. Bunda enjeksiyonun doğru yere yapılamamasının da rolü vardır. Bu nedenle bu tip iğneler ultrason görüntüleme ile yapılmalıdır.


ESWT olarak adlandırılan şok dalgası son yıllarda sıkça kullanılmaya başlanmışsa da sonuçları kortizon iğnesine göre daha kötüdür ve işlem sırasında hasta ağrı duyabildiğinden çok tercih edilmemektedir.

Ayrıca PRP tedavisi de bu hastalıkta iyi sonuçlar vermiştir. Unutulmaması gereken önemli bir nokta ayakaltı ağrısı ve topuk dikeni iltihaplı omurga romatizmasının ilk bulgusu olabilir.

Yorumlar

  1. Topuk agrisini bir donem beňde yasamistim cidden cok zor oluyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar