Saçlar haftada kaç kez yıkanmalı?

Kepek ve saç dökülmesini istemiyorsanız saçları haftada 3 kez yıkamalısınız!

Saçları haftada kaç kez yıkamalıyız?

Saç yıkamada yanlış bilinen saçları her gün yıkama alışkanlığı saçlar her gün yıkanmamalıdır çünkü saç derisinde koruyucu bakteriler vardır her gün yıkanan saçlarda bu bakteriler barınamaz yıkandığı için yok olur.

Ancak jole ve sprey gibi kimyasal maddeleri kullanıyorsanız gün sonunda saçları yıkamalısınız kimyasal maddeler daha fazla zarar verdiği için uzun süre kalması zararlıdır. Kadın olsun erkek olsun haftada 3 kez saçlarını yıkaması günlük yıkamadan daha sağlıklıdır.

Saç bakımı önemlidir doğru yapılmadığı takdirde saç dökülmesi, kepeklenme gibi sonuçlar ortaya çıkar zamanla kelliğe kadar gidebilir saçları kaybetmeden önce doğru bakım yapılmalıdır özellikle kozmetik ürünleri yani kimyasal maddelerden kaçınılmalı doğal yöntemler tercih edilmeli.
Saçları sık yıkamanın derideki koruyucu bakterileri yok ederek kepeklenme ve saç dökülmesine yol açabilir. Koruyucu tabaka yok olduğu gibi deride istenmeyen bakteri ve mantarların üremesine de neden olabilir. En sağlıklı olanı saçların haftada 3 gün, PH değeri 5,5 olan şampuanla yıkanmasıdır. Ayrıca yıkama sırasında çok sıcak su yerine ılık su kullanılmalıdır.
Uzmanların görüşleri bu şekilde demekki saçalar günlük yıkanırsa zararlı saçları haftada 3 kere doğru şampuan seçimi yaparak yıkamak daha sağlıklı. Uzmanların önerilerini dikkate alırsak daha sağlıklı saçlara sahip olabiliriz unutmayın herşey bizim elimizde.

Yorumlar

Popüler Yayınlar