Morluk nasıl geçer, morluklara ne iyi gelir

Morluk darbeye maruz kalan bölgeye kan toplanması sonucu ortaya çıkar. Kırık, çıkık ve incilme gibi durumlarda da morluk oluşabilir.
Morluklar yüzde, ayakta, kolda, bacakta yani kısacası vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir. Herhangi bir darbeye maru kalmadan oluşan morluklarda ve uzun süre geçmeyen ağrılı morluklarda doktora gidilmesi gerekir. Buz tedavisi en etkili yöntemlerdendir darbeye maruz kalan bölgeye buz tedavisi uygulandığında şişmeyi ve morluk oluşumunu engellemiş olursunuz. Bazı ilaçları kullanabilirsiniz ancak ilaç kullanımına rağmen morlukların tamamen iyileşmesi 2 – 3 hafta arasında bir süreç almaktadır. Bu süreç içerisinde aynı zamanda bitkisel tedavi yöntemlerinde de faydalanarak, morluklarınızın kısa bir süre içerisinde yok edilmesini sağlayabilirsiniz.

Morluk nasıl geçer?, morluklara ne iyi gelir? doğal tedavi yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Siyah zeytinin çekirdeklerini çıkarıp ezin ezilen zeytini maruz kalan bölgeye sarın.
Bir diğer yöntem ise un, zeytin­yağı, bal karıştırılıp ha­mur yapılarak sarılır.
Et etde eiklere iyi gelir eti dövüp sarabilirsiniz.
Bu yöntemde etkili biberiye yağı kesiklere, ağrılara, morluk­lara çok iyi gelir. çarpmalar, düşmeler sonucu oluşan mor­luklara Biberiye yağını sürün, 2 saat sonra morluk geçmeye başlar.
Arkadaşlar vücudunuzda oluşan morlukların ciddiyetini bilmeden kendi başınıza tedavi uygulamayın morluk oluşumunun nedenini biliyorsanız ciddi olmadığına inanıyorsanız yukardaki önerileri deneyebilirsiniz aksi takdirde uzman doktora tedavi olmanızı tavsiye ediyorum. Vücuda ufak darbeler sonucu morluk oluşur bu oluşumu engellemek için en etkili yöntem buz tedavisidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar