Kitap okumak gibisi yok

Kitap; üzerinde bir konu hakkında yazı yazılan duygu düşüncelerin anlatıldığı insanlara fikir veren yol gösteren bilgi sahibi olmasına  neden olan dünyadaki  en büyük yapıttır.

Kitap okumak  neden faydalidir? Okudugumuz kitap  başta dilimizi etkin ve doğru bir biçimde kullanmayı düzgün telafuzu bize  öğretir.

Ne kadar çok  kitap okursak bilgi haznemiz o kadar çok gelişir. Türkçemiz çok zengin  bir dildir.her kelimeyi sözlüklerden günlük yaşamdan öğrenmemiz mümkün  değildir. Bildiğimiz kelimeleri çoğaltmak istiyorsak muhakkak  kital okumalıyız.

Diyeceksiniz ki kitap bit sözlük  müdür? Kitaptan  nasıl öğreneceğiz. Evet bi bakıma kitaplar sözlüktür. Kitaplarda okudugumuz yeni bir sözcüğü kullanıldığı cümle içinde anlamlandırırız. Bi tek kelime dağarcığımız gelişmiyor.

Aynı zamanda çoklu zeka dediğimiz sorun çözme, algılama ve anlatma kapasitemiz de gelişiyor. Dönüp  bir bakarsak hiç bir yönetici akademisyen  yoktur ki kitap okumamış. Kitap insanların ruhuna gıda oluyor.özellikle bir olay örgüsüne sahip kitaplar yani hikayeler romanlar (türü her ne olursa olsun)bizi alıp o romanın bir karakteri haline getiriyor. Bu çok güzel bişey çünkü zaten yoğun stresli  geçen günün ardından bir kitabın  üç beş sayfasını dahi okumak o stresten bizi alıp götürüyor.

Kitap okumak, karakterimizi de geliştiriyor. Nasıl mı ? Bakış açımızı değiştiriyor, olaylara daha geniş kapsamlı bakmayı öğretiyor. Ve en önemlisi az önce  dediğim gibi dış dünyadan  bizi alıp kendi içine katıyor dolayısıyla bizim için bir terapist oluyor. Bol bol okuyun ve sevdiklerinize kitap hediye  edin. :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar