Kadınlar neden hep yorgunum diyor

Kadınlar ev işleriyle uğraştığı için erkekler kadınların evde akşama kadar yattığını düşünürler aslında yanlış bilinmektedir. Kadınlar ev işi çocuklar derken gerçekten çok yorulmakta erkek olarak bir kadının akşama kadar yaptığını ben yapamam.
Erkeklerin ortak düşüncesi kadınlar neden hep yorgun oluyormuş bilimsel nedenleri nelermiş okuyalım.
Kadınların mutfakta yemek yapmaya bağlı yeme uyaranına fazla maruz kalmaları, daha hareketsiz olmaları, stres ve âdet döngülerinin tetiklediği aşırı yeme dürtüsü ve östrojen hormonunun ödem ve yağ tutucu etkisi de unutulmamalı

D vitamini eksikliği, D vitamini eksikliği aşırı yorgunluk, kas-kemik ve eklem ağrıları yapıyor. Uzun vadede ise kemik erimelerine sebep oluyor.

Kansızlık kadınlarda daha fazla görülmektedir. Her âdet döneminde ortalama 35-40 ml kan kaybedilmekte demir yeterince yerine konulmadığında demir eksikliğine bağlı kansızlık gelişebilmektedir.

Stres bozuklukları ve depresyon kadınlarda daha sık görülmektedir. Ülkemizde ve dünyada kadınlar sosyal imkânların yetersizliği, istismar, giderek daha çok kadının iş hayatına girmesi nedeniyle psişik hastalıklar daha fazla görülmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar