Diş ipi nasıl kullanılır?

İlk defa kullananlar diş ipi nasıl kullanılır; Diş ipini ilk defa kullanacaklar bazı şeylere dikkat etmelidir. Bu yazımıda diş ipi seçiminde ve kullanımda öneriler vereceğiz.
Diş ipi nasıl kullanılır?
Daha önce diş ipi kullanmayanlar bazı hususlara dikkat etmesi gerekir çünkü yanlış kullanımda diş etlerini tahrip edebilir zedelenmesine neden olabilirsiniz.

Diş ipi seçiminde çeşit çoktur fakat doğru olanı kullanmalısınız piyasada en çok kullanılan Oral B ve Banat en çok tercih edilenler arasındadır.

Diş ipi kullanılmadan önce mutlaka dişler fırçalanmalıdır. Kullandığınız diş ipi tek kullanımlıktır tekrar kullanılmamalıdır. Diş ipi seçerken 35 cm olanı tercih edebilirsiniz.

Parmakların arasına aldığınız diş ipini iyice gerdirin gergin olduğundan emin olduktan sonra ipi ıslatın ve yavaşca dişlerin arasını temizlemeye başlayın ipi yavaş hareket ettirin burda dikkat edilmesi gereken hususlar diş ipi gergin olmalı ve diş etlerine değdirilmemesi gerekir diş erlerine temas ederse kanamalar olur çünkü diş eti tahrip olur.

Her ne kadar diş etlerine değmemesi için özen gösterilsede kanamalar yinede ortaya çıkar bu kanamalar düzenli kullanımda fazla sürmez 1-2 haftaya kanamalar kesilir. Eklediğimiz videoyu izlerseniz diş ipinin nasıl kullanıldığını görerek daha iyi öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar