Derin dondurucuda yiyecekler ne kadar süre saklanmalı?

Derin dondurucuda saklanan besinler neden bozulmaz; Dondurma işleminde su, buz kristallerine dönüşerek mikroorganizmaların çoğalmasını azaltır dondurduğu için besinlerin bozulmasını engeller bu sayede yiyecekleri daha uzun süre saklayabiliyoruz.
Derin dondurucuda yiyecekleri saklama
Yiyeceklerin uzun süre bozulmamasını sağlamak için derin dondurucuları kullanırız fakat yiyecekler çok uzun süre derin dondurucuda saklansada bozulma ihtimali vardır. Yiyeceklerin derin dondurucuda saklanma süreleri gıdalara göre değişir bazı gıdalar çabuk bozulur bazılarıda bozulmaz.

Özellikle et ve balık ürünleri derin dondurucuda uzun süre saklanmamalıdır kırmızı et, tavuk eti ve et ürünlerini 6-9 aydan fazla dondurucuda saklamamaya özen gösterilmeli. Balık ve balık ürünleride 3-4 aydan fazla dondurucuda saklanmamalı.

Bazı yiyecekler dondurucuda saklansada tadını kaybediyor yani tat, yapı ve gevreklik özelliklerini kaybedebiliyor besinleri taze yediğinizde aldığınız tadı dondurucuda bekletilen besinlerde aynı tadı alamayabilirsiniz.

Dondurulacak olan besinlerin lezzetini koruması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır ön haşlamada bu noktalardandır. Peki ön haşlama nasıl yapılır öğrenelim.

Ön haşlama işleminde kaynayan suya sebzeler atılır. Suyun tekrar kaynaması beklenir. Bezelye, barbunya, fasulye gibi sebzeler 2-3 dakika, mısır, kereviz gibi daha sert sebzeler 5-7 dakika arası kaynatılır.

Sonra bu sebzeler süzgeç yardımı ile alınarak içi buzlu su veya soğuk su dolu başka bir kaba konulur. Sebzeler soğuduktan sonra alınarak suları iyice süzülür derin dondurucuya yerleştirilir. Bu sayede yiyeceklerin lezzeti ve kalitesi bozulmaz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar