Çocukların ateşi nasıl düşürülür

Çocuğu olan herkezin başına gelmiş veya gelebilecek çocukların ateşlenmesi gibi durumlar. Çocukta ateş nasıl düşürülür uzmanların tavsiyelerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Çocuğun ateşi nasıl düşürülür
Basit görülebilen ateşlenme durumu aslında çok ciddi tehlikelere yol açmaktadır allah korusun çocuğunuz havale geçirebilir. Toplumda bazı yanlışlar doğru diye bilinmektedir örneğin kolanya ateşi düşürür diye bilinmesi bir örnek daha vereyim sirkeli su da ateş düşürür diye yanlış bilinmekte kesinlikle bu yöntemlerden kaçının aksi halde ateşi düşüreyim derken çocuğunuzun daha da ateşlenmesine neden olabilirsiniz.

Çünkü kolanya ve sirkeli su ateşi kısa süreli düşürür ve sonrasında daha çok ateşlenmeye yol açar bunun nedeni ise ilk başta damarlar daralır ateş biraz düşer gibi olur sonrasında damarlar genişler daha çok ateşlenmeye neden olur tekrar söylüyorum bu yöntemlerden kaçının.

Ateşlenme gibi durumlarda yapmanız gerekenler

Çocuğunuzun ateşlendiğini fark ettiğiniz de ilk yapacağınız ateşini ölçmektir eğer 38 derece ve üzeriyse ateşlenmiştir. Eğer 38 dereceden az ise şunları yapın; üstündeki elbiseleri çıkartın daha ince elbiseler giydirin ateşi düşürmek için bir bezi, veya havluyu ılık suyla ıslatın suyun soğuk olmadığına emin olun ılık suyla ıslattığınız bezi çocuğunuzun vücudunu silin.

Hastanelerde görmüş sünüzdür çocukların üzerindekileri çıkarıp koridorlarda dolaştırırlar. Çocuğunuza sulu gıdalar yedirin sıvı kaybedeceği için sıvı tüketmeledir. Bunlara rağmen çocuğunuzun ateşi düşmüyorsa ılık suyla duş aldırın ateşini sık sık ölçün 38 derecenin üzerine çıkmamalı eğer 38 dereceyi bulmuşsa sizlere tavsiyem acile gidin çocuk doktoruna başvurun.

Doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle ilaç içirmeyin toplumda bu gibi yanlışlara sık sık rastlanmaktadır. Yüksek ateş çocuğunuzun havale geçirmesine neden olabilir bu yüzden ihmale gelmez doktora gitmekle birşey kaybetmezsiniz çocuğunuzun sağlı herşey den önemli ebeveynler yani anne babalar biz doktor değiliz yapacağımız en ufak yanlışla çocuğumuzun saglığını tehlikeye atmış oluruz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar