Başörtülü bayanlar için saç bakımı

Başörtüsü takan bayanlar saç bakımı nasıl yapmalı ve baş örtüsü saçları döküyormu?

Baş örtüsü takmak saçları dökmez toplumda toplumda doğru bilinen yanlışlardan bir taneside başörtü kullanmak saçı döküyor aslında alakası yok örneğin; Şapka, başörtüsü takmak ya da şampuan değiştirmek saç dökülmesine neden olmaz. Saç dökülmesinin toplam 46 nedeni var hormonal dengesizlikler, vitamin eksikliği ve genetik yatkınlık gibi bir çok nedeni vardır.
Başörtülü bayanlar

Başörtüsü kullanan bayanlar sadece başörtüsü kullananlar değil birde mesleği gereği şapka, bone takan bayanlar var peki saç bakımı nasıl yapmal?

Yeterince hava almayan saçlar sağlıklı uzamaz saç telleri güçsüz ve kırılgan olur.
Saç derisinde aralıklarla ölü hücreler birikir. Bu hücreler hava alan saçlarda kendiliğinden dışarı atılır. Hava almayan saçlardaysa bu ölü hücreler deride kümelenir ve kepeklenme, matlaşma, sebum adı verilen yağ hücrelerinde fazlalaşma, deride kuruma ya da saçta dökülme gibi sıkıntılara neden olur. Bitki özlü şampuanlar kullanın. Eğer saçınız hava almıyorsa uçlarından kestirip saçınızın tekrar eski haline dönmesini beklemek bize herhangi bir fayda getirmez. Saçınıza uygun şampuan ve krem kullanılması saç köklerinde bulunan ölü hücrelerden kurtulmanızı sağlar. Ayrıca ileri durumlarda serum kullanımı da sizi sağlıklı, güçlü ve parlak saçlara kavuşturabilir. Oksijen oranı yükseltilmiş saf su ve ülkemizin muhteşem bitki özü zenginliğinden yararlanılmış şampuanlar kullanılabilir.

Bitki özlü şampuanlar kullanılması ve gerekli vitaminlerin alınması saç dökülmelerinin önüne geçebilir. Örneğin yumurtayı saçlarınıza sürmek yerine yemeniz daha sağlıklı ve faydalı olacaktır uzmanların görüşlerini sizlere aktarmış olduk umarım işinize yaramıştır saçlarım dökülecek diye başörtüsü takmaktan vaz geçmeyin korkmayın saçlarınız dökülmez.

Yorumlar

Popüler Yayınlar